Bakelser, Brownie, Choklad

Brownie med mörk chokladganache

0 röster

I samarbete med Ankarsrum tog jag fram en seg härlig brownie med en len mörk chokladganache. En riktig dröm för oss chokladälskare. Servera med syrliga bär och en klick grädde, succé garanterat! Självklart skall det strös över lite flingsalt på toppen. Just denna dag när jag skulle fota så var ALLT flingsalt slut, har aldrig hänt förut. Så typiskt men det blev så sjukt gott oavsett.

Ny färg på assistenten, Ocean Blue. Så fin, se här: https://www.ankarsrum.com/se/vi-lanserar-nya-farger/

Min äldste son tryckte i sig två bitar med massa grädde, och ja han blev sockertoppad och var speedad fram till läggning. Note to self – en bit räcker nästa gång hur gott han än säger att det är!

Vill du ha en fastare ganache tillsätter du ca 20g rumsvarmt smör på slutet.

Brownie med mörk chokladganache

Seg härlig brownie med en len mörk chokladganache. En riktig dröm för oss
chokladälskare. Servera med syrliga bär och en klick grädde, succé garanterat!

Ingredienser

Brownie:

  • 150 g smör
  • 2 dl ljust muscovadosocker 160g
  • 1 dl strösocker 90g
  • 2 st stora ägg 110g
  • 1 1/2 dl Vetemjöl 90g
  • 1 krm flingsalt 3g
  • 1 1/2 dl kakao 60g
  • 1 tsk bakpulver 5g
  • 1 tsk vaniljsocker 5g

Chokladganche:

  • 300 g hackad mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde 40% 300g
  • 1 msk honung

Garnering:

  • Färska bär efter säsong

Instruktioner

Gör så här!

  • Smält smöret i kastrull och låt svalna lite.
  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä botten på en springform med bakplåtspapper.
  • Blanda ihop smör, socker och ägg i en bunke. Det behöver inte vispas bara röras ihop.
  • Sikta i de torra ingredienserna i äggsmeten och rör ihop till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 22 minuter. Den skall kännas lite lös i mitten. Låt svalna i formen och ställ sedan i kylen ca 2 timmar, eller över natten.
  • Hacka chokladen och lägg i en bunke, koka upp grädden. Häll grädde och honung över chokladen, rör med slickepott tills du har en jämn ganache. Gör den helst dagen innan och låt stå i rumstemperatur över natten, ställer du den i kylen så stelnar den.
  • Skär din brownie i 8-10 bitar och lägg på ett fat.
  • Välj en favorit tyll och lägg i spritspåsen. Har du ingen tyll så klipp av toppen på spritspåsen med ett snett snitt. Häll i chokladganachen i spritspåsen.
  • Spritsa ut ganaché över varje bit i valfritt mönster, garnera med färska bär.

Tips!

  • Garnera med lite flingsalt över, så gott! Lättvispad grädde passar perfekt till den mäktiga chokladen.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x