Choklad,  Desserter,  Påsk

Chokladpudding med punschkräm och passionsfruktstryffel

Jag har allltid älskat chokladpudding, men då har jag köpt den färdig ifrån kyldisken. Jag lovar er att den här slår Jackys chokladpudding med hästlängder! Choklad, passion och punsch är riktigt fint ihop. En len dessert där jag väljer att inte tillsätta ett crunch, jag vill ha den precis exakt så här! Bara lättvispad grädde funkar mer än fint det med! Passionstryfflarna hittar ni här https://saltsomsocker.se/passionsfruktstryffel/

Jag har en speciell relation till just Jacky chokladpudding. Men det tar vi en annan gång! Inget skumt men för långt att skriva just nu.. haha!

Antal/Portioner 6 desserter

Ingredienser

Chokladpudding med punschgrädde och passionsfruktstryffel.

    Chokladpudding

    • 6 dl röd mjölk 600g
    • 1 1/4 dl muscovado socker 100g
    • 1 ägg 55g
    • 3 msk maizena 30g
    • 2 msk kakao 20g
    • 1 tsk vaniljsocker eller vaniljpasta
    • 1 nypa salt
    • 175 g finhackad mörk och mjölkchoklad jag blandar 50/50.
    • 1 msk rumsvarmt smör

    Punschkräm

    • 2 dl vispgrädde
    • 125 g mascarpone
    • 1-2 msk florsocker
    • 3-5 msk flaggpunsch
    • 1 citron saft och rivet skal

    Instruktioner

    Gör så här:

    • Vispa mjölk, socker, ägg, maizena, kakao och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp försiktigt under omrörning med slickepott och sjud tills du har en fast kräm, det går fort mot slutet så rör hela tiden. Dra av kastrullen från plattan och rör i choklad, salt och smör, rör tills allt smält ihop och du har en blank kräm. Häll upp i glas, burkar eller små skålar, plasta eller skruva på lock för att slippa skinn på. Ställ i kylen minst två timmar men helst över natten.
    • Vispa ihop punschkrämen i en bunke, smaka av med punsch och citronsaft. Servera chokladpuddingen med punschgrädde och passionsfruktstryffel eller färska bär.

    Kommentera