Bakelser, Desserter, Godis, Mellanmål, Mjuka kakor

No-bake morotskaka med lime & kokos

0 röster

Någon mer än jag som verkligen gillar raw-bakelser? Nötter, kokos och bra dadlar är ju supergott så vad kan gå fel? Plus att du har en bakelse på typ 20 minuter. Hepp! Okej det kan bli för sött för min smak men då kompenserar jag med rejält mycket lime och citron. Frostingen är busenkel, endast tre ingredienser. Kokosgrädde, lime och vanilj. Det viktiga för att få den så där härligt fast är att förvara kokosgrädden i kylen. Den bästa kokosgrädden enligt mig till just frosting är Garants i tetrapack.

Jag snodde lite av degen för att rulla mig några morotsbollar med, vrålgott och omöjligt att sluta äta dom om du frågar mig. Tänk på att du kan testa dom nötter och frön du har hemma, jag tog vad mitt skafferi erbjöd mig och det blev supergott ihop!

Idag ligger jag sjuk med ont i halsen, huvudet och nacken så jag kan säga att jag är otroligt nöjd med att jag har ett fat morotsbollar jag kan gå och sno ifrån lite då och då. Matlusten försvinner tyvärr när jag är sjuk, tror middagen får bli något kallt som smoothie eller glass. Men hur svårt är det att gör ingenting när man är sjuk? Omöjligt och skit tråkigt om du frågar mig. Kroppen min vill ha rörelse inte soffläge, okej efter 21 softar jag mer än gärna i soffan men en hel dag? Nej tack! Fast jag pallar ju inget så får erkänna mig besegrad och öva på att hitta lugnet (läs pisslugnet!)

Okej nu skall bittermaja sluta gnälla och leta igenom Netflix efter ny serie! Ciao!

Skär med varm kniv för så här skarpa kanter.

No-bake morotskaka med lime

Portioner 16 bitar

Ingredienser

morotskaka

 • 3 dl blandade nötter hasselnötter, valnötter, mandel och pistage. 150g
 • Ca 20 kärnfria dadlar
 • 1-2 tsk kokosolja
 • 1 dl kokosflingor
 • 2 ½ dl riven morot ca 100g
 • 1 tsk kanel
 • ½ tsk stött kardemumma
 • 1 lime både saft och zest.
 • 1 msk citronjuice
 • 1 nypa flingsalt

kokosfrosting

 • 1 pkt 250ml kylskåpskall kokosgrädde (Garant)
 • 1/2-1 lime både saft och zest
 • ½ tsk vaniljpulver

Garnering

 • Rostade kokosflingor
 • Finhackad pistage

Instruktioner

 • Mixa nötterna tills dom är grovt hackade i matberedare, tillsätt dadlarna och mixa ihop. Om dadlarna är hårda/torra kan dom behöva blötläggas en stund i vatten. Mixa i kokosflingor, kokosolja och de rivna morötterna. Tillsätt kanel, kardemumma, limejuice, limezest, citronjuice och flingsalt. Mixa ihop till en massa och smaka av, är det väldigt söta dadlar kan det behövas mer lime eller salt. Klä en fyrkantig form med bakplåtspapper och tryck ut massan, platta till med botten på ett glas för att få en helt jämn yta. Ställ i kylen, gärna över natten.
 • Vispa ihop den kalla kokosgrädden med limejuice, limezest och vaniljpulver tills du har en jämn kräm.
 • Lägg morotskakan på en skärbräda och bre ut kokoskrämen, skär ut kakor. Lättast är att skölja en kniv med hett vatten sen torka av kniven och skära jämna snitt. Upprepa för varje snitt. Strö över rostad kokos och hackad pistage, garnera med färska blommor om det är säsong. Servera och njut!

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x