Minipavlovas med hjortronsylt är en perfekt liten munsbit. Två bett så är det dags att sträcka sig efter en till. En ganska söt dessert så storleken är perfekt tycker jag. Vi kommer ha den som en del på en dessertbuffé till nyårsafton.
Vi får göra vad vi kan för att fira på bästa sätt utan alla vänner, helt ärligt så har vi inte tokfirat Nyårsafton sen vi fick barn. Orka hålla ungarna vakna till 24.00 för att dom skall vara så där hemskt trötta och gnälliga dagen efter.. När dom var riktigt små var det bara att lura dom vad klockan var, det funkar inte nu kan jag lova. Elak? Nej en helt vanlig mamma.
Minipavlovas med hjortronsylt
Ingredienser
Minipavlovas med hjortronsylt
- 8-10 st
- Minipavlovas med hjortronsylt
Marängbotten
- 7-8 st äggvitor 200g
- 2 dl strösocker 180g
- 4 dl florsocker 240g
Garnering
- 1 dl hjortronsylt
- 3 dl vispgrädde
- ½ dl hackade pistagenötter
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 80 grader varmluft (100 grader vanlig). Förbered en plåt med bakplåtspapper. Vispa äggvitan till en maräng och tillsätt sockret i tre omgångar, fortsätt vispa tills du har en fast och glansig maräng.
- Sikta ner florsockret i tre omgångar och vänd om med slickepott försiktigt för att behålla luftigheten.
- Häll ner marängen i en spritspåse med en valfri tyll, jag hade en liten stjärntyll ca 0,5cm. Spritsa ut en rundel maräng (ca 5cm) och bred ut med en sked till en platt botten, spritsa en krans av maräng längst kanten. Upprepa med resten av marängen. Marängskålarna växer lite i ugnen så spritsa inte för tätt. Grädda i ca 1 ½ – 2 timmar, stäng av ugnen och låt marängen torka minst en timma i ugnen. Marängen kan även stå i ugnen över natten och torka utan problem.
Montering & Garnering
- Vispa grädden till lättvispad. Klicka i lite hjortronsylt i botten på marängskålen, spritsa eller skeda över grädden. Toppa med lite mer hjortronsylt och strö över hackade pistagenötter. Servera direkt.