Go Back

Minipavlovas med hjortronsylt

Minipavlovas med hjortronsylt 

Ingredienser

Minipavlovas med hjortronsylt

  • 8-10 st
  • Minipavlovas med hjortronsylt

Marängbotten

  • 7-8 st äggvitor 200g
  • 2 dl strösocker 180g
  • 4 dl florsocker 240g

Garnering

  • 1 dl hjortronsylt
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl hackade pistagenötter

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 80 grader varmluft (100 grader vanlig). Förbered en plåt med bakplåtspapper. Vispa äggvitan till en maräng och tillsätt sockret i tre omgångar, fortsätt vispa tills du har en fast och glansig maräng.
  • Sikta ner florsockret i tre omgångar och vänd om med slickepott försiktigt för att behålla luftigheten.
  • Häll ner marängen i en spritspåse med en valfri tyll, jag hade en liten stjärntyll ca 0,5cm. Spritsa ut en rundel maräng (ca 5cm) och bred ut med en sked till en platt botten, spritsa en krans av maräng längst kanten. Upprepa med resten av marängen. Marängskålarna växer lite i ugnen så spritsa inte för tätt. Grädda i ca 1 ½ - 2 timmar, stäng av ugnen och låt marängen torka minst en timma i ugnen. Marängen kan även stå i ugnen över natten och torka utan problem.

Montering & Garnering

  • Vispa grädden till lättvispad. Klicka i lite hjortronsylt i botten på marängskålen, spritsa eller skeda över grädden. Toppa med lite mer hjortronsylt och strö över hackade pistagenötter. Servera direkt.