Choklad, Desserter, Mjuka kakor, Tårtor

Saftig nutella & bananbrownie med hasselnötter

0 röster

Saftig nutella & bananbrownie med hasselnötter är saftigare än jag kan beskriva i ord. Wow! Positivt överraskad över både texturen OCH smaken. Nutellan tar inte över utan den är mer där och gör allt krämigare, smarrigare och härligare!

Jag älskar när det blir bananer över, jag sneglar och vill nästan gömma undan några när barnen vill ha mellis. Dom skall helst bli rejält bruna, ni vet så dom blir extra söta. Men jag skulle aldrig kunna äta bruna bananer som dom är, den sötman är för hög för min smak. Jag äter hellre en som är lite grön.. Men att baka med dom bruna är ju så bra för smaken!

Barnen pillar alltid bort när jag toppar med nötter, inte ens jordnötter får vara kvar. Men jag och mannen älskade den just för att det var nötter på och saltet bröder jag inte påminna om hur gott det är va? Det söta och salt går väl inte att tröttna på va?

Grädde eller glas till? Såklart! Gärna båda!

Saftig brownie med nutella & banan

Ingredienser

Saftig brownie med nutella & banan

  • Ca 12 bitar

Brownie:

  • 200 g smält smör
  • 200 g nutella
  • 2 ½ dl strösocker 225g
  • 1 dl brunt farinsocker 75g
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 stora bananer eller 3 små
  • 3 st ägg
  • 2 dl vetemjöl 120g
  • ½ dl kakao 20g
  • ½ tsk flingsalt + lite till topping
  • 1 dl hasselnötter till topping

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 vanlig), klä en rektangulär form med bakplåtspapper (ca 20*35).
  • Smält smöret, skeda ut nutella i en stor bunke, häll på smöret och rör om med slickepott. Rör ner strösocker, brunt farin, salt och vaniljsocker. Skala och mosa bananerna och häll ner i smeten, rör om. Tillsätt ett ägg i taget och rör om emellan varje ägg. Sikta ner mjöl och kakao och vänd in i smeten försiktigt, inte röra för mycket.
  • Häll ner smeten i formen och strö över hackade hasselnötter och lite flingsalt. Grädda i ca 30 minuter men kolla hur den ser ut redan efter 20 minuter. Den skall vara lite dallrig i mitten helst och alla ugnar är så olika.
  • Låt svalna helt och ställ i kylen minst 2 timmar men helst över natten, skär i rutor och ät som den är eller servera med grädde (och glass).

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x