Go Back

Saftig brownie med nutella & banan

Ingredienser

Saftig brownie med nutella & banan

  • Ca 12 bitar

Brownie:

  • 200 g smält smör
  • 200 g nutella
  • 2 ½ dl strösocker 225g
  • 1 dl brunt farinsocker 75g
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 stora bananer eller 3 små
  • 3 st ägg
  • 2 dl vetemjöl 120g
  • ½ dl kakao 20g
  • ½ tsk flingsalt + lite till topping
  • 1 dl hasselnötter till topping

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 vanlig), klä en rektangulär form med bakplåtspapper (ca 20*35).
  • Smält smöret, skeda ut nutella i en stor bunke, häll på smöret och rör om med slickepott. Rör ner strösocker, brunt farin, salt och vaniljsocker. Skala och mosa bananerna och häll ner i smeten, rör om. Tillsätt ett ägg i taget och rör om emellan varje ägg. Sikta ner mjöl och kakao och vänd in i smeten försiktigt, inte röra för mycket.
  • Häll ner smeten i formen och strö över hackade hasselnötter och lite flingsalt. Grädda i ca 30 minuter men kolla hur den ser ut redan efter 20 minuter. Den skall vara lite dallrig i mitten helst och alla ugnar är så olika.
  • Låt svalna helt och ställ i kylen minst 2 timmar men helst över natten, skär i rutor och ät som den är eller servera med grädde (och glass).