Bakelser,  Desserter

Frasiga smördegspaket med hasselnötskräm.

Restfesten fortsätter här hemma. Vissa dagar vill jag bara ha något att baka, vissa dagar vill jag bara ha något smarrigt att äta, vissa dagar bakar jag för att jag är sugen på att fota. Och ibland måste jag baka för att det är fullt i frysen av matvaror som håller på att passera bäst före datum.

Ja då blir det restfest deluxe med hasselnötskräm. Mums! Jag är så nöjd att jag hittat den utan palmolja hos Paolos https://www.paolos.se/product/paolos-hasselnotscreme/ inget samarbete. Bara bra produkt!

Frasigt värre, tänk en len vaniljglass till.. Herregud så gott!

Här hittar du även den här med hjortron https://saltsomsocker.se/hjortronfyllda-smordegspaket/
Antal/Portioner 8 nutellapaket

Ingredienser

  • 1 pkt fryst smördeg 4 plattor
  • Ca 1 dl strösocker eller råsocker
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 2 dl hasselnötscreme Paolos utan palmolja
  • Några nypor flingsalt

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
    Låt degplattorna tina lite och kavla sen ut en och en, strö över lite socker och kavla in i degen. Jag kavlar ganska tunt. Dela varje utkavlad platta i två så du får en fyrkant, lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut nutella i mitten ca 2-3 cm från kanten och strö över hackade hasselnötter. Dra över med några nyppr flingsalt. Vik över och underdelen in mot mitten, vik sen över sidokanterna och vänd så skarven kommer undertill. Tänk som en burrito. Skär några snitt på ovansidan och strö lite socker över och grädda i ca 15-20 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna lite på plåten innan du lägger upp. Servera gärna med en rejäl skopa glass.

Kommentera