Desserter, Nyårsrecept

Gino med vit choklad, kokos & kardemumma.

0 röster

Okej Gino med vit choklad, kokos & kardemumma är den enklaste desserten till nyår. Och det är barnsligt gott. Fruktsallad med frukt och bär, som toppas med vit choklad, kokos och kardemumma slängs in i ugnen för att gotta till sig. Och den gottar sig rejält det kan jag lova. Vit choklad i ugn blir karamelliserad och får en helt annan karaktär. Nötig smak eller typ kola?

Jag tog den frukt jag hade hemma helt enkelt och det är väl lite så den här desserten skall funka, en räddare i nöden. Så se till att alltid ha vit choklad hemma så är alla framtida sötsug räddade. En gino skall käkas upp ganska omgående. Så om du har gäster kan dom ju få välja frukt eller bär själva och servera med glass eller grädde till. Helst glass så det blir en snygg dans mellan kallt och varmt i munnen. Men gud börjar låta som Ernst, jag skall skärpa mig ASAP. Jäkla gott menar jag såklart!

Gino med vit choklad & kardemumma

Ingredienser

Gino med vit choklad & kardemumma

  • 4 st desserter eller 1 stor form

Gino

  • 125 g vit choklad
  • ½ tsk nystött kardemumma
  • ½ dl kokosflingor
  • ½ äpple
  • 1 dl frysta bär
  • 1 stor banan
  • 1 apelsin
  • 2 kiwi
  • Glass eller grädde till servering

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 190 grader varmluft med grill (210 vanlig). Dela och skär all frukt i mindre bitar, gärna i lite olika storlek så dom tillagas ojämnt = mer textur i tugget! Fördela frukten med bär i fyra ugnsfasta formar. Riv eller hacka chokladen och häll över frukten. Strö över kokos och kardemumma. Grädda i ca 4 – 7 minuter tills chokladen fått fin färg, passa noga på slutet för det går fort i ugnen för chokladen. Servera med glass eller grädde.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x