Semlor

Mandelmassa med rostad mandel & flingsalt

0 röster

Mandelmassa med rostad mandel & flingsalt är otroligt gott i en perfekt fluffig semmelbulle. Rostar du mandeln får den en djupare smak, nästan lite kolatoner. Flingsalt är ett måste för att möta upp det söta.

Här ser du en mandelmassa där nötterna är rostade ca 5 minuter.

Jag har massor med recept på goda semlor, här har ni en favorit. Visst är den klassiska semlan den godaste men det ÄR kul att leka fram nya varianter så kommer aldrig sluta med det.

Så här härlig blir den när nötterna rostas lite längre tid i ugnen, en kraftigare smak helt enkelt.
Djupa klipp i bullen så får du plats med extra mycket mandelmassa.

Mandelmassa med rostad mandel & Flingsalt

Perfekt till semlor och fyllning till bullar. 
Total tid 10 minuter

Ingredienser

  • 200 g mandel med skal
  • 2 dl florsocker 150-200g
  • 2 st äggvitor
  • 3 nypor flingsalt
  • ev lite vatten eller likör för att tunna ut

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugen på 200 grader och rosta mandel (med skal) i ugnen i ca 5-10 minuter, låt svalna. Mixa mandeln fint och tillsätt florsocker, mixa igen. Mixa ner äggvitan och salt, mixa till en jämn massa. Blir den för tjock så tillsätt lite vatten eller mandellikör. Häll i massan i en spritspåse.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x