Choklad, Godis, Julrecept, Övrigt

Chokladbollar med Oreo

0 röster

Vi tänkte dra iväg och göra något med familjen och barnens kusin, och jag ”skulle bara” slänga ihop chokladbollar till fikat. Plus att det råkar vara chokladbollens dag idag. Men vi hade knappt havregryn hemma så jag tillsatte ett gäng Oreo-kakor och lite flingsalt. Sen när jag skulle rulla dom i kokos och pärlsocker så var det SLUT! Gaaaahhhh!!! Så jag doppade några i choklad och hackade lite Oreo-kakor och letade fram lite strössel.

Det blev supergott och barnen var överlyckliga, de älskar Oreo. Men det tog såklart lite längre tid än tänkt.. inget nytt dock. Tyvärr hann vi inte iväg på utflykt tillsammans då vi har en kär släkting som är svårt sjuk, så min man åkte dit istället. Kramarna till barnen är extra hårda idag, jag behöver extra närhet från ungarna när det är tufft. Tur att de gillar gos från en hysterisk morsa.

Nils har alltid gillat rosa och han svarar alltid strössel när jag frågar vad han vill smaksätta med så valet för honom var enkelt. Chokladbollar med rosa hjärtan såklart! Tur jag har den lilla färgklicken till unge, annars skulle livet vara alldeles för färglöst! Idag har livet som 8-åring visat många sidor, hela registret kan jag nog erkänna. Glad, ledsen, besviken, arg, fnissig, sur, lycklig igen, och så fortsätter det. Jag önskar jag kunde ta över hans oro och funderingar han har, men jag vet ju att det är en del av hans utveckling. Mamma hjärtat gör bara så jäkla ont!

lite marängväggar får pryda likt ett segel.

Så denna lördag har varit lite omtumlande men ändå fin då jag fått hänga med mina barn hemma utan att behöva åka iväg och jobba. Snart skall jag hämta min minste son på kalas, sen mys i soffan och ännu mer kramar! Hoppas ni får en fin kväll och en ljuvlig Söndag. Puss!

Chokladbollar med Oreo

Saftiga chokladbollar doppade i choklad med smak av Oreo. 
Total tid 20 minuter
Portioner 24 små bollar

Ingredienser

Chokladbollssmet

 • 125 g smör
 • 1 dl strösocker 90g
 • 1 tsk vaniljsocker 5g
 • 3/4 dl kakao 30g
 • 4 dl havregryn ca 150g
 • 6 st Oreo-kakor
 • 1/2 dl Kallt bryggkaffe 50g
 • 1 nypa flingsalt

Garnering

 • 100 g smält choklad
 • 1 tsk rapsolja
 • 4 st hackade Oreo-kakor
 • strössel

Instruktioner

Gör så här!

 • Mixa alla ingredienser i matberedare och rulla ca 24 stycken chokladbollar, lägg på en plastad bricka i kylen 10 minuter. 
 • Smält chokladen i en mugg och tillsätt oljan. Doppa bollarna i chokladen, lägg på ett bakplåtspapper och strö över valfri garnering. Eller skippa att doppa och rulla direkt i Oreo smulorna. 
  NJUT!

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x