Skriv ut
Stå i rumstemp 1 day
Total tid 30 minuter

Ingredienser

  • 2 dl strösocker 180g
  • 3/4 dl vatten 75g
  • 1/2 dl glukos 65g
  • 80 g passionsfruktspuré (finns i frysdisken)
  • 4 g citronsyra
  • 16 g gelatinblad

Instruktioner

Gör så här!

  • Koka socker, glukos och vatten i en tjockbottnad kastrull utan att röra helst, koka till 140 grader. 
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten. 
  • Tillsätt passionsfruktspurén och koka ihop till 115 grader. Ta av från värmen och tillsätt citronsyra samt de urkramade gelatinbladen, rör tills citronsyran lösts upp helt. Vispa inte. 
  • Häll smeten i små silikonformar, om du vill vara 100% säker på att de inte fastnar så kan du ta lite rapsolja i formen innan du häller i smeten. Låt stå i rumstemperatur i ca 1 dygn. 
    Ploppa ut ur formen och rulla i socker. 

Tips!

  • Häll i smeten med en knäcktratt eller "doseringstratt" i formarna så slipper du spill. Och testa även några godisar utan att rulla dom i socker, så gott! Investera i bra silikonformar, gärna hallonformade.