Säger bara slurp va gott! "geléhallon" fast passionsfrukt istället. Fullträff i smak.
Stå i rumstemp 1 dayd
Total tid 30 minuterminuter
Ingredienser
2dlströsocker180g
3/4dl vatten75g
1/2dlglukos65g
80gpassionsfruktspuré ca 4st färska eller 5 frysta kuber.
4gcitronsyra(hittar du bland kryddorna)
17ggelatinblad(1 pkt av den "vanliga sorten" som finns i butik)
Strösocker att doppa godisarna i.
Instruktioner
Gör så här!
Koka socker, glukos och vatten i en tjockbottnad kastrull utan att röra helst, koka till 140 grader. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Sila passionsfrukten i en finmaskig sil så du får bort kärnorna. Tillsätt passionsfruktspurén i uppkoket och koka ihop till 115 grader. Ta av från värmen och tillsätt citronsyra samt de urkramade gelatinbladen, rör tills citronsyran lösts upp helt. Vispa inte utan rör.
Häll smeten i små silikonformar med en knäcktratt om du har, om du vill vara 100% säker på att de inte fastnar i formen så kan du ta lite rapsolja i formen innan du häller i smeten. Låt stå i rumstemperatur i ca 1 dygn. Ploppa ut godisarna ur formen och rulla i socker.
Tips!
Häll i smeten med en knäcktratt eller "doseringstratt" i formarna så slipper du spill. Och testa även några godisar utan att rulla dom i socker, så gott! Investera i bra silikonformar, gärna hallonformade.