Go Back

Äppelcarpaccio

Portioner 4 portioner

Ingredienser

Äppelcarpaccio

  • 3 röda äpplen helst ”Fanny”
  • Ca ½ -1 msk vitvinsvinäger
  • Ca 4 msk flytande honung
  • 1 bit gräddädelost Kvibille
  • 1 näve gula russin funkar även med fint hackade aprikoser
  • 1 näve hackade pistage nötter
  • flingsalt & några varv med svartpeppar kvarnen
  • färsk timjan

Instruktioner

Gör så här!

  • Skölj och hyvla äpplena tunt med mandolin eller osthyvel, lägg upp på fyra assietter eller på ett stort fat. Dra på lite vinäger, är äpplet väldigt sött så ta lite extra vinäger. Smula över osten, strössla på med hackad pistage och russin. Ringla över honung, strö över salt och peppar. Piffa med färsk timjan och oxalis om du har, njut! Det är SÅ gott!