Frukost,  Mellanmål

Glutenfria bananplättar

Detta är ett säkert kort för hela familjen, alla älskar dessa läckra plättar! Sen att det går så fort att slänga ihop är verkligen grymt, jag gjorde detta lass till mig själv idag till frukost. Så smarrigt!

Plättarna är gluten och mjölkfria och de går att krydda på en massa olika sätt, i just dessa har jag kanel och vanilj. Kokosmjöl går att byta ut mot mandelmjöl eller utesluta helt. Helst vill jag hälla på lönnsirap men den råkade va slut så det blev blåbär på 3 sätt istället. Imorgon skall jag testa att göra plättar på sötpotatis vi får se hur det blir.

mums!

Idag är jag hemma från jobbet vilket inte händer så ofta men jag har så löjligt ont efter att jag opererade bort en tand. Så jag får inte köra bil på grund av mediciner eller ta ut mig eller äta mat som har motstånd. Så jag tror ni fattar hur gott det var att äntligen få tugga på något. Bästa frullen!

Frysta, färska & frystorkade blåbär.
Kaffe är ju en självklarhet till frukost, helst innan.
Total tid 10 minuter

Ingredienser

  • 1 st mogen banan
  • 2 st ägg
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 msk kokosolja att steka i.

Instruktioner

  • Mosa bananen och vispa ihop med äggen, tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop. Jag föredrar lite ojämn smet med bananbitar, det blir en bättre smak och textur då. Stek i kokosolja på medeltemperatur och servera med bär eller frukt. 

Kommentera