Choklad, Godis, Påsk

Stekta ägg till påsk?

0 röster
Ett strutsägg i mitten?

Varje år gör jag dessa godbitar till påsk, jag gillar att göra enkla godisar och dessa är så löjligt enkla. Jag tror tyvärr inte dessa räcker ändå till påsk så jag får nog göra ett nytt gäng snart, det liksom slinker ner en då och då.

Varje godis har sin unika form.

Det är vit choklad och godis, inga konstigheter. Självklart är det bäst om man tempererar chokladen men absolut inget måste. Det kladdar mindre och chokladen smälter inte lika snabbt dock. Stekta ägg är ju superfint att garnera en enkelt kladdkaka med grädde på till påsk, istället för de där klassiska gula marsipan kycklingarna.

Alltså visst är det så fint?

Vi åker som vanligt till vårt sommarställe på påsk, mitt favoritställe och påsken är verkligen min favorit högtid. Vi delar sommarställe med lite sköna släktingar. Min sambos kusin Carro delar samma intresse för mat och desserter så det är en given succé år efter år. Vi käkar rester i minst en vecka efter påsken som vanligt.

Stekta ägg – påskgodis

Denna lilla godbit är smaskig vit choklad med valfri godis på toppen. Gott och väldigt fint till påsk. 
Måltid Fest
Total tid 30 minuter

Ingredienser

  • 250 g vitchoklad
  • ca 60 st små godisar i påskfärger, smarties är topppen gul,orange, lila mm.
  • 1/2 tsk guldglitter Valfritt

Instruktioner

Gör så här!

  • Okej nu kör vi en snabbvariant av tempererad choklad, vill du så gör det enligt konstens alla regler. Men detta funkar fin fint! 
  • Om du inte har chokladpellets så hacka chokladen. Smält 2/3 försiktigt i micro eller över vattenbad tills det precis smält, tillsätt resten av chokladen och rör om tills all choklad smält ihop och det känns lite trögt. 
  • Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt eller bricka. Häll i chokladen i en spritspåse, klipp ett litet hål och spritsa ut ca 10 ”äggvitor” i taget och lägg på en godis, strö över lite guld. Tar du all choklad direkt riskerar den att stela innan du satt i godis. Upprepa tills chokladen är slut. 
    Låt stelna i rumstemperatur, förvara torrt och svalt. 

Tips!

  • Skippa guldet om du inget har, det var mest ett infall (som vanligt). Tänk på att inte göra helt runda utan gör varje unik och lägg inte godisen mitt på äggulan brukar ju dra åt ett håll. Självklart kan du skeda ut och du inte har spritspåsar.
Visst är brickan fin? Emma Von Brömsen står bakom designen. https://emmavonbromssen.com

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x