Stekta ägg - påskgodis
Denna lilla godbit är smaskig vit choklad med valfri godis på toppen. Gott och väldigt fint till påsk.
Total tid 30 minuter minuter
- 250 g vitchoklad
- ca 60 st små godisar i påskfärger, smarties är topppen gul,orange, lila mm.
- 1/2 tsk guldglitter Valfritt
Gör så här!
Okej nu kör vi en snabbvariant av tempererad choklad, vill du så gör det enligt konstens alla regler. Men detta funkar fin fint!
Om du inte har chokladpellets så hacka chokladen. Smält 2/3 försiktigt i micro eller över vattenbad tills det precis smält, tillsätt resten av chokladen och rör om tills all choklad smält ihop och det känns lite trögt.
Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt eller bricka. Häll i chokladen i en spritspåse, klipp ett litet hål och spritsa ut ca 10 "äggvitor" i taget och lägg på en godis, strö över lite guld. Tar du all choklad direkt riskerar den att stela innan du satt i godis. Upprepa tills chokladen är slut. Låt stelna i rumstemperatur, förvara torrt och svalt.