Go Back

Stekta ägg - påskgodis

Denna lilla godbit är smaskig vit choklad med valfri godis på toppen. Gott och väldigt fint till påsk. 
Måltid Fest
Total tid 30 minuter

Ingredienser

  • 250 g vitchoklad
  • ca 60 st små godisar i påskfärger, smarties är topppen gul,orange, lila mm.
  • 1/2 tsk guldglitter Valfritt

Instruktioner

Gör så här!

  • Okej nu kör vi en snabbvariant av tempererad choklad, vill du så gör det enligt konstens alla regler. Men detta funkar fin fint! 
  • Om du inte har chokladpellets så hacka chokladen. Smält 2/3 försiktigt i micro eller över vattenbad tills det precis smält, tillsätt resten av chokladen och rör om tills all choklad smält ihop och det känns lite trögt. 
  • Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt eller bricka. Häll i chokladen i en spritspåse, klipp ett litet hål och spritsa ut ca 10 "äggvitor" i taget och lägg på en godis, strö över lite guld. Tar du all choklad direkt riskerar den att stela innan du satt i godis. Upprepa tills chokladen är slut. 
    Låt stelna i rumstemperatur, förvara torrt och svalt. 

Tips!

  • Skippa guldet om du inget har, det var mest ett infall (som vanligt). Tänk på att inte göra helt runda utan gör varje unik och lägg inte godisen mitt på äggulan brukar ju dra åt ett håll. Självklart kan du skeda ut och du inte har spritspåsar.