0

Rocky road med tre olika dumlekolor

Alltså stackars dom som inte tal nötter för det här är fasen magiskt med jordnötter och choklad. Men såklart kanske det funkar fint med pumpafrön? Jag kan inte börja äta den här lille rackaren för då sätter jag i mig så många bitar att det blir akut soffläge. Samma visa varje gång.

0

Mjuk pepparkaka med lingon & polka på 1a advent!

I samarbete med det finska havrevarumärket Aito https://kaslinkaito.se tog jag fram en riktig julkaka full av härliga smaker, kryddig pepparkaka och syrliga lingon i en perfekt balans. Krossade polkakarameller på toppen blir kronan på verket. Aito oat for whipping är helt laktos och glutenfri vilket verkligen underlättar. Ett säkert kort helt enkelt och de flesta … Continued

0

Saffransbullar med pistage & mandelmassa till 1a advent?

Supersaftiga saffransbullar, fullproppade med pistage. Jag är väldigt svag för pistage och även för saffran så ni kan kanske tänka er hur mycket jag njöt av den här bullen?! Jag använder helst saffransstrån istället för mald saffran. Men jag mortlar den, sen häller jag på lite rom och förvarar i en liten burk som jag … Continued

0

Short bread cookies med dulche & flingsalt.

Smöriga shortbread cookies är så gott, här är det både ingefära och kardemumma i degen. Toppad med söt krämig dulche leche och lite flingsalt. En kaka som funkar året runt men jag gör gärna dessa kring jul. Oftast gör jag dom utan topping och bara mölar i mig med ett stort glas kall mjölk.

0

Mjuk pepparkaka med lingon och apelsin

En riktig julkaka med syrliga lingon. Doften i mitt kök när jag bakar är helt otrolig, det doftar ljuvligt i hela huset av pepparkaka. Här är kakan som en liten och några muffins men receptet är till en ”vanlig” springform ca 24-26 cm. Mjuk pepparkaka är en klar favorit, det får mina smakminnen att kittla … Continued

0

Lingonpannacotta

En syrlig len pannacotta med lite dulche Leche och pepparkaka kanske? Om jag gör pannacotta är det oftast för jag har en råvara som jag ”måste” göra slut på eller använda innan den blir dålig. Främst för att det går så fort men också för att barnen älskar det. Jag bakade en smarrig saffranskaka som … Continued

12

Ventilering

Vart skall jag börja? Skall jag ens börja? Eller hålla allt inne bara som vanligt? Vet knappt vad jag känner samtidigt som jag känner allt!? Är det verkligen rätt forum eller borde jag skriva i stängd dagbok och inte på min blogg där jag delar bakrecept? Men som vanligt, jag gör det jag känner för.. … Continued

0

Amarettikakor med pistage och citron

Tänk att en seg liken jäkel som den här kakan kan vara så god. Dock är den ganska så söt så en räcker, vilket är väldigt ovanligt för mig när det kommer till just småkakor. Men helst vill jag äta den till en fruktig espresso, ja helst vill jag äta den på Sicilien faktiskt. Pistage … Continued

0

Stickybuns med björnbär.

Saftiga bullar i bakform fullproppade med björnbär och drottningsylt. Bryt loss en bit, har du tur så får du med två bitar? Ett perfekt bakverk, lätt att göra, så saftigt och lyxigt att bjuda på. Bären byter du ut efter säsong men bra sylt går ju att få tag i året runt. Färgen är helt … Continued

0

Tropisk chiapudding med mango & passion

Tropisk chiapudding med mango & passion – grymt mellis!

0

Drottning & hjortrongrottor

Jag blev så inspirerad när jag såg dessa kakor i mitt flöde att jag var tvungen att testa att baka dom direkt. Dock tog jag hjortronsylt och drottningsylt. Superenkelt, vrålgott och hela familjens favorit. Kul också att barnen blev så förtjusta i hjortron, eller alltså det kostar ju en del så inte superkul ändå kanske? … Continued

0

Nutellabullar med hasselnötstosca!

Tänk er en butterkaka fast en glad jäkel, fylld med nutella, smör och ett täcke av hasselnötstosca! Kan den kombon gå fel? NÄ! Och du kan skära hur stor bit du vill, så vem stoppar dig? Sätt en deg och börja baka, du kommer inte bli besviken den är magisk. Normal smakar jag på allt … Continued

0

Pumpakaka med brynt smörfrosting.

Jag är barnsligt förtjust i pumpa, helst butternut pumpa. Så tråkigt att vi aldrig testade detta som barn, det känns som jag under ca 30 år gått miste om världens smakupplevelse. Men jag tar igen det med råge nu. Pumpa åker ner i det mesta nu, pumpa soppa blir det varje vecka nu https://saltsomsocker.se/pumpasoppa-med-kokosgradde/ Jag … Continued

0

Brownie med mörk chokladganache

I samarbete med Ankarsrum tog jag fram en seg härlig brownie med en len mörk chokladganache. En riktig dröm för oss chokladälskare. Servera med syrliga bär och en klick grädde, succé garanterat! Självklart skall det strös över lite flingsalt på toppen. Just denna dag när jag skulle fota så var ALLT flingsalt slut, har aldrig … Continued

2

Rispuffstårta med punsch

Redan som barn var jag lite ”udda” med mina smaker, när mina kompisar valde vanilj- och jordgubbsglass så tog jag helst ägglikör och romrussin. Och min favorit godis var dom där punschflaskorna med foliepapper runt. Inte helt normalt kanske men jag behövde definitivt inte dela med mig. Köpte jag salta godis S så köpte jag såklart … Continued

0
Mat

Pumpasoppa med kokosgrädde

Jag är riktigt förtjust i smaken av pumpa, både i matlagning och bakning. Den är söt men full av smak, nästan kryddig. Jag hade ingen mat hemma igår och var super hungrig (som vanligt). Som tur va hade jag pumpapuré kvar från en kaka jag hade bakat i helgen. Så jag kunde slänga ihop en … Continued

0

Pavlova med äpple och björnbär.

En barnsligt god tårta det här! Frasig maräng toppad med syrliga äpplen och björnbär med en chokladgömma för lite extra crunch. Och sen en len lättvispad havregrädde på det. Ljuvligt är bara förnamnet! Tårtan tog jag fram i samarbete med Aito, där jag använt mig av deras havregrädde – ”Aito Oat for Wipping”. https://kaslinkaito.se/produkter/aito-oat-for-whipping/ Det … Continued

0
Mat

Ugnsrostad pumpapuré

Här kommer ett super enkelt recept som ni kommer få mycket användning för. Idag har jag bakat en kryddig pumpakaka och imorgon blir det en mustig pumpasoppa. Så gör dubbel sats direkt, det går toppen att frysa in. Tänk då på att frysa rätt mängd direkt, jag vet att jag skall ha 300g till min … Continued

0

Äppeltårta med mascarponekräm och rostade hasselnötter

Här har ni hösttårtan deluxe! Fullproppad med kanel och äpplen, en smakkombination jag aldrig tröttnar på. Kanel funkar året runt men det är något extra när hösten kommer, jag vill dra över kanel på det mesta då. Jag har en förkärlek till mascarpone om man drar i lite syra, annars blir det för sött! Tårtan … Continued

0

Saftiga Kanelbullar!

Saftiga kanelbullar!