Chiapudding med lime och kardemumma.
Detta är min favorit frukost inte bara för att den är så god utan också för att den tar max 10 minuter att slänga ihop. I tältet hade jag väl gjort den på 1 minut såklart men jag bakar ju inte på tid längre, vilket är otroligt skönt! Jag tar vad jag har till topping … Continued
Skuren kola med brynt smör och en touch av havssalt och kanel.
Förra året gjorde jag ca 15 satser av denna smarriga kola, den flög ut ur huset till en massa gottegrisar runt om. I år blir det antagligen inga beställningar men tack alla ni som frågat, skulle det mirakulöst dyka upp en lucka så lovar jag att göra några kolor till er! Idag tar jag igen … Continued
Kardemummasnittar på dinkelmjöl
En skuren småkaka med kardemumma som får en lite lätt knäckig smak av muscovadosocker. Så god! Min äldste son brukar hjälpa till att göra dessa men då rullar han små små kulor som vi sen rullar i kardemummasocker och gräddar. Då har vi ca 100 små minikakor, tänk vad många man får äta då. Ljuvligt! … Continued
SEMIFINAL!!!!!
Hörde jag semifinal i årets upplaga av Hela Sverige Bakar? Alltså så overkligt men löjligt kul! Jag svävar precis över marken med ett leende. Men dom där små smördegs båtarna vi gjorde igår när det var franskt tema höll på att knäcka mig, jag tänkte verkligen att nu är det kört. Så otroligt tight med … Continued
Sockerfritt rosa äppelmos
Min yngste son käkar en burk äppelmos i veckan, ni vet när det blir äppelmos med yoghurt istället för tvärtom. För att slippa ett sockerrus på ungen gör jag det sockerfritt, men har du mega sura äpplen så koka med lite socker. Enkelt och supergott!
Glutenfri pumpatårta med kanelfrosting.
En variant på morotskaka, nämligen med pumpa istället. Bygger den på höjden till en tårta men funkar lika fint som en större kaka med frosting på bara. Varför inte byta ut pumpan och testa någon rotfrukt kanske, blir säker hur gott som helst!