Hörde jag semifinal i årets upplaga av Hela Sverige Bakar? Alltså så overkligt men löjligt kul! Jag svävar precis över marken med ett leende. Men dom där små smördegs båtarna vi gjorde igår när det var franskt tema höll på att knäcka mig, jag tänkte verkligen att nu är det kört. Så otroligt tight med tid och en deg som inte fäste mot silikon formen, att jag ändå höll humöret uppe var nog det som räddade mig. Jag hade trots kaos i hjärnan kul, mycket tack vare mina medtävlande och Johan Och Tina. Vilka sköna människor jag lärt känna, tänk er att jag började dagen med asgarv och avslutade dagen med asgarv. Hur gött? Synd bara att Cissi fick lämna, den goa fina kvinna Å DÄÄ! Så nu laddar vi för nästa vecka då det blir orolig stressnivå. Något snäpp värre än allt jag gjort tidigare (förutom att föda barn). Värsta tänkbara kan jag nog ärligt säga (förutom att uppfostra barn då). Så heja på oss alla fyra men håll tummarna lite extra för att jag kan ta mig en plats i finalen. Jag kommer ge allt jag har och lite till!
SEMIFINAL!!!!!
Du kanske också gillar...
Salt kolasås på kanelen
Den här sötsalta kolasåsen är det ultimata piffet på glassen eller en kaxig utstickare på tårtan. Den är godaste toppingen på bullen. Kanelen tillför ett djup till kolan som jag verkligen gillar, och den kan såklart bytas ut mot till exempel chili, apelsin, rosépeppar eller varför inte tonkabönor och svartpeppar. Bara gör den – du … Continued
Galette men karamelliserade nektariner.
Jag dog pajdöden alltså, den här blev så otroligt god! Ni vet när varje tugga är lika njutbar och det enda negativa är att den tar slut. SÅ GOD! För att förhöja smaken tillsatte jag lite mörk rom i karameliseringen av nektarinerna, det blev riktigt bra och doften i köket var gudomlig! Servera lite ljummen … Continued
Mazarinpaj med pumpafröfyllning & äpple.
På finaldagen i Hela Sverige bakar gjorde jag en liten tarte med pumpafröfyllning, passion och nektariner (tror jag, minns inte riktigt vad jag hade i faktiskt). Här gör jag den istället som en stor härlig paj och tillsätter äpplen. Pumpafrön ger en sjyst kryddig beska och en kraftigare smak än vanlig mandelmassfyllning, så sötman blir inte lika … Continued
Donuts med syrlig limeglasyr
Donuts med syrlig limeglasyr – en helt perfekt donut bakad på bra råvaror.
Ja men då var jag igång, välkommen hit!
I hur många år har jag klurat på att starta ett forum där jag delar med mig av recept och lite tankar? Ja du min vän det är många år! Men jag har aldrig riktigt vågat ta steget och jag har tyvärr haft en ”fröken duktig” känsla av att det måste då vara perfekt innan … Continued
Banoffee pie med oreo, banan & färska bär.
Banoffee pie med oreo, banan & färska bär – Dessert på bordet inom 5 minuter!