Hörde jag semifinal i årets upplaga av Hela Sverige Bakar? Alltså så overkligt men löjligt kul! Jag svävar precis över marken med ett leende. Men dom där små smördegs båtarna vi gjorde igår när det var franskt tema höll på att knäcka mig, jag tänkte verkligen att nu är det kört. Så otroligt tight med tid och en deg som inte fäste mot silikon formen, att jag ändå höll humöret uppe var nog det som räddade mig. Jag hade trots kaos i hjärnan kul, mycket tack vare mina medtävlande och Johan Och Tina. Vilka sköna människor jag lärt känna, tänk er att jag började dagen med asgarv och avslutade dagen med asgarv. Hur gött? Synd bara att Cissi fick lämna, den goa fina kvinna Å DÄÄ! Så nu laddar vi för nästa vecka då det blir orolig stressnivå. Något snäpp värre än allt jag gjort tidigare (förutom att föda barn). Värsta tänkbara kan jag nog ärligt säga (förutom att uppfostra barn då). Så heja på oss alla fyra men håll tummarna lite extra för att jag kan ta mig en plats i finalen. Jag kommer ge allt jag har och lite till!
SEMIFINAL!!!!!
Du kanske också gillar...

Mazarinpaj med pumpafröfyllning & äpple.
På finaldagen i Hela Sverige bakar gjorde jag en liten tarte med pumpafröfyllning, passion och nektariner (tror jag, minns inte riktigt vad jag hade i faktiskt). Här gör jag den istället som en stor härlig paj och tillsätter äpplen. Pumpafrön ger en sjyst kryddig beska och en kraftigare smak än vanlig mandelmassfyllning, så sötman blir inte lika … Continued

Blodapelsin sorbet
Jag tror de flesta har lite citrusfrukter kvar efter jul och nyår? Detta är perfekt att slänga ihop en sorbet på, hos mig blev det med blodapelsin. Jag älskar känslan när man skär igenom apelsinen och det är mycket blodröd färg. Jag diggar dock inte känslan när den inte har något rött alls, så snuvad … Continued

Vattenmelontårta i sin vackraste skrud.
Ibland snöar jag in på olika smaker, utseenden på bakverk eller på en viss frukt eller ingrediens. Ni som följt mig i Hela Sverige bakar vet att jag gjorde en fejk-vattenmelontårta i finalen och små melonskivor som småkakor. Men här har vi den ”riktiga” vattenmelontårtan.. No-bake släng dig i väggen! Så här har du den … Continued

Rabarberkräm med havrecrumble.
Rabarberkräm med Wallys havresmul! Jag tog Wallys recept på värmlandskakor och ändrade om lite till ett sjyst crumble, Wally är min mans mormor. Hon bjöd mig på rabarberkräm i sitt lilla kök i Högsbo för många år sedan. Och det tog mig direkt tillbaka till min kära farmors kök på Öckerö. Vi satt länge och … Continued

Tropisk chiapudding med mango & passion
Tropisk chiapudding med mango & passion – grymt mellis!

Stickybuns med björnbär.
Saftiga bullar i bakform fullproppade med björnbär och drottningsylt. Bryt loss en bit, har du tur så får du med två bitar? Ett perfekt bakverk, lätt att göra, så saftigt och lyxigt att bjuda på. Bären byter du ut efter säsong men bra sylt går ju att få tag i året runt. Färgen är helt … Continued