Stekta ägg till påsk?
Varje år gör jag dessa godbitar till påsk, jag gillar att göra enkla godisar och dessa är så löjligt enkla. Jag tror tyvärr inte dessa räcker ändå till påsk så jag får nog göra ett nytt gäng snart, det liksom slinker ner en då och då. Det är vit choklad och godis, inga konstigheter. Självklart … Continued
Glutenfria bananplättar
Detta är ett säkert kort för hela familjen, alla älskar dessa läckra plättar! Sen att det går så fort att slänga ihop är verkligen grymt, jag gjorde detta lass till mig själv idag till frukost. Så smarrigt! Plättarna är gluten och mjölkfria och de går att krydda på en massa olika sätt, i just dessa … Continued
Hallontryffel
Förra helgen var jag på en helt grym kurs med Tea Malmegård på Restaurangakademien. Temat var FIKA – svenska klassiker. Vi bakade från 9-16, en dröm för en tönt som jag. Ni som känner mig vet att jag helst inte slänger något jag bakar utan försöker få in det någon annanstans istället. Så när kursen … Continued
Mazarinpaj med pumpafröfyllning & äpple.
På finaldagen i Hela Sverige bakar gjorde jag en liten tarte med pumpafröfyllning, passion och nektariner (tror jag, minns inte riktigt vad jag hade i faktiskt). Här gör jag den istället som en stor härlig paj och tillsätter äpplen. Pumpafrön ger en sjyst kryddig beska och en kraftigare smak än vanlig mandelmassfyllning, så sötman blir inte lika … Continued
Power Pavlova!!!
En hyllning till alla mina systrar, en hyllning till kvinnan! Jag älskar tårta, jag älskar kvinnan så jag önskar att jag kunde bjuda er alla på en bit av denna powertårta! Pavlova är för mig en riktig klassiker och som vanligt blir det en ny variant varje gång, här är marängen smaksatt med muscovadosocker. PimPim-krämen kom till … Continued
Semlor semlor semlor!!!
Alltså semlor.. jag åt en till frukost imorse från bästa surdegsbageriet Alvar & Ivar som (tyvärr) ligger mitt emot mitt jobb. Den var helt jäkla fantastisk! Skall köpa hem ett gäng sen så hela familjen får köpesemla idag. Nedan kommer några olika semlevarianter jag gjort senaste tiden. Semmelrulltårtan går på ett kick så den hinner … Continued