2
Image not found

Gurksorbet med basilika & mynta

För ett tag sen var jag på dessertkurs med David Vidal, där gjorde han en sorbet på just gurka. Jag har ätit liknande förut och blev helt hooked igen. Så när jag kom hem visste jag direkt att det skulle bli det första jag skulle testa från kursen. Sagt och gjort! Ljuvligt god, jag har … Continued

1

nattagröt med äppelmos

Overnight oats med massor av kanel och äppelmos. Just detta äppelmos slängde jag i några blåbär i, därav den ljuvliga färgen! Vi har äppelmos året runt, frysen är full, kylen är full och allt detta för min yngste son som ÄLSKAR det. Kolla in recept på äppelmos här https://saltsomsocker.se/bjornbar-appelmos-till-frukost/ Det jag gillar med just nattagröt … Continued

0

Blåbärsmarshmallows

Marshmallows ett påskgodis som är kul att göra med barnen. Ja tills allt blir kletigt och du får en gnutta panik när du ser dig omkring i köket och på barnens kläder. Men allt går ju att tvätta så bara kör, vad gör lite klet egentligen? Du kan såklart byta ut blåbärspulver om du inte … Continued

0

Lyxiga chips med rom & smetana!

Okej detta är ett snacks jag inte kan sluta äta! Dock vill jag ha löjrom på, men alltså jag har ju en plånbok som tycker annorlunda. Till chips tycker jag att annan rom funkar fint! Skulle det däremot vara en klassisk löjromstoast då går det tyvärr inte lika bra att byta bara. Enkelt att svänga … Continued

0

Choklad-powertårta med mascarpone och lemon curd.

Internationella kvinnodagen, en dag jag själv är lite kluven till. Älskart och stör mig om vartannat. Stör mig på att vi skall lyfta EN enda dag så här! Men jag vet att det kommer mycket bra skit ur den här dagen så vi kör! Jag passar på att hylla lite extra bara för att! Tårtan … Continued

0

Snippbullar med kanel kanske?

Tröttnar jag aldrig på att baka snipp liknande bakverk? Svar Nej! Sanningen är att ofta när jag bakar så bara blir det någon snippform eller annan privat form, hehe. Eller så är det i betraktarens öga kanske, vilken typ av humor du sitter inne på, hur härligt omogen och sugen på gapskratt du är. Oavsett … Continued

0

Nutelladipp!

Min äldste sons nya fredagsmys favvo! Frukt och bär som doppas i denna härliga dipp gjord på hasselnötscremé. Jag hade inga problem att hjälpa honom att äta upp den. Det blev nätmelon, physalis, jordgubbar och hallon till. Normalt köper jag inte jordgubbar i februari men skulle fota ett sommaruppdrag så vi käkade upp rekvisitan. Helt … Continued

0

Pinocchiotårta med vispad hallonpannacotta

Här kommer en perfekt tårta om du skall ha ett stort kalas. Den här godbiten räcker till drygt 50 personer. Vispad hallonpannacotta tillför en lite lyxigare känsla, och ihop med frasig maräng och lättvispad grädde blir det kalasets snackis såklart! Den här tårtan mäter hela 90 cm men jag lovar att den kommer ta slut … Continued

0

Semlor och åter semlor!

Jag har ett outtröttligt sug på just semlor. Både att äta och baka dom alltså! Här har jag samlat mina smarriga semmelrecept åt er: https://saltsomsocker.se/category/recept/semlor-recept/ Så skrolla bland recepten och njut av inspiration till årets bakverk. Just nu klurar jag på påsksemla.. jag kan ju bara döpa den till påskbakelse och försöka mörka lite.

0

Tre olika semlor.

Tre olika semlor – klassisk, hjortron och nutellakräm.

0

Veganska semlor med en gnutta citron.

I samarbete med Fazer Aito stod semmelbak på schemat förra helgen och jag klurade på om jag skulle piffa till mandelmassan lite, så sneglade citronen på mig och jag var såld. Och vilken semla det blev, fräsch och så otroligt god! Jag har använt mig av Aito oat drink som degvätska, en mjölkfri och glutenfri … Continued

3

Maränghjärtan

Det blev några härliga maränghjärtan inför sonens kalas igår. Frasiga och så där krispigt vita! Lite extra strössel gör ungen glad så det fick det bli såklart! Är ni sådär romantiska av er så är det ju alla hjärtans dag imorgon, och vad passar bättre då än dessa små godbitar? Köp en riktigt bra glass … Continued

0

Nils 9 år!

Jag vaknade även i år med en ledsam, trött, hopplös känsla och det tog en stund innan jag kopplade känslan.. det är ju 11 februari idag. Dagen då jag trodde jag skulle dö för 9 år sedan, dagen innan min son föddes tre månader för tidigt. Dagen då jag hade en smärta som fick mig … Continued

2

kolabullar med salta jordnötter

Vissa infall är bättre än andra! Ni vet när inspirationen och smakkombinationerna bara kommer av sig självt! Och ännu bättre när resultatet blir topp! Sötma, sälta, saftighet ja ni fattar! Det är lite brioche över den här bullen, jordnötterna och några svep med flingsalt gör det omöjligt att ta bara en. Och det bästa av … Continued

0

Brownie med vispad pannacotta på hallon & svarta vinbär.

Seg härlig brownie med en len vispad pannacotta på hallon och svarta vinbär, toppad med frystorkade hallon. Kan det vara något att sätta tänderna i? Nästa vecka fyller min äldste son 9år, jag tror nog det får bli en sån här då. Han älskar ju allt som är rosa och hjärtan så det blir ju perfekt, … Continued

0

Nutelladagen!

Nu finns det verkligen en dag för allt, tur är väl att vi kan välja själva vad vi vill göra med alla dessa dagar. Nu går jag på min egen känsla och delar bara det jag känner för att baka och fota. Vilket känns väldigt bra! När jag startade mitt instgramkonto kände jag en enorm … Continued

0

Banoffee pie i glas

Banoffee pie i glas – Barnsligt gott!

2

Citronkladdkaka med pistage & syrlig frosting

Citronkladdkaka med pistage & syrlig frosting – En riktigt lyxig kladdkaka!

0

Filmjölkslimpa med morot, nötter & frukt.

Visst är det gott med dessa filmjölksbröd? Plus att det är perfekt att tömma halvfulla påsar med nötter och frön i smeten, jag blandar nötter hejvilt. Detsamma gäller torkad frukt, släng i det du har, kanske aprikoser, russin eller tranbär? Brödet passar till både sött och salt pålägg, bär eller grönsaker. Recept på dessa vackra … Continued

2

Semmeldessert i glas.

Okej nu snackar vi lyxig restfest alltså! Jag hackade lite kakor jag hade i frysen sen semmelgrottan, mandelmassa som blev över från senaste semmelbaket och lättvispad grädde. Och som grädden på moset testade jag att göra några kolaflarn som brinken tipsat om. Så det enda jag bakade nu var kolaflarnen, och det var ingen ansträngning … Continued