0

Tre olika semlor.

Tre olika semlor – klassisk, hjortron och nutellakräm.

0

Veganska semlor med en gnutta citron.

I samarbete med Fazer Aito stod semmelbak på schemat förra helgen och jag klurade på om jag skulle piffa till mandelmassan lite, så sneglade citronen på mig och jag var såld. Och vilken semla det blev, fräsch och så otroligt god! Jag har använt mig av Aito oat drink som degvätska, en mjölkfri och glutenfri … Continued

3

Maränghjärtan

Det blev några härliga maränghjärtan inför sonens kalas igår. Frasiga och så där krispigt vita! Lite extra strössel gör ungen glad så det fick det bli såklart! Är ni sådär romantiska av er så är det ju alla hjärtans dag imorgon, och vad passar bättre då än dessa små godbitar? Köp en riktigt bra glass … Continued

0

Nils 9 år!

Jag vaknade även i år med en ledsam, trött, hopplös känsla och det tog en stund innan jag kopplade känslan.. det är ju 11 februari idag. Dagen då jag trodde jag skulle dö för 9 år sedan, dagen innan min son föddes tre månader för tidigt. Dagen då jag hade en smärta som fick mig … Continued

2

kolabullar med salta jordnötter

Vissa infall är bättre än andra! Ni vet när inspirationen och smakkombinationerna bara kommer av sig självt! Och ännu bättre när resultatet blir topp! Sötma, sälta, saftighet ja ni fattar! Det är lite brioche över den här bullen, jordnötterna och några svep med flingsalt gör det omöjligt att ta bara en. Och det bästa av … Continued

0

Brownie med vispad pannacotta på hallon & svarta vinbär.

Seg härlig brownie med en len vispad pannacotta på hallon och svarta vinbär, toppad med frystorkade hallon. Kan det vara något att sätta tänderna i? Nästa vecka fyller min äldste son 9år, jag tror nog det får bli en sån här då. Han älskar ju allt som är rosa och hjärtan så det blir ju perfekt, … Continued

0

Nutelladagen!

Nu finns det verkligen en dag för allt, tur är väl att vi kan välja själva vad vi vill göra med alla dessa dagar. Nu går jag på min egen känsla och delar bara det jag känner för att baka och fota. Vilket känns väldigt bra! När jag startade mitt instgramkonto kände jag en enorm … Continued

0

Banoffee pie i glas

Banoffee pie i glas – Barnsligt gott!

2

Citronkladdkaka med pistage & syrlig frosting

Citronkladdkaka med pistage & syrlig frosting – En riktigt lyxig kladdkaka!

0

Filmjölkslimpa med morot, nötter & frukt.

Visst är det gott med dessa filmjölksbröd? Plus att det är perfekt att tömma halvfulla påsar med nötter och frön i smeten, jag blandar nötter hejvilt. Detsamma gäller torkad frukt, släng i det du har, kanske aprikoser, russin eller tranbär? Brödet passar till både sött och salt pålägg, bär eller grönsaker. Recept på dessa vackra … Continued

2

Semmeldessert i glas.

Okej nu snackar vi lyxig restfest alltså! Jag hackade lite kakor jag hade i frysen sen semmelgrottan, mandelmassa som blev över från senaste semmelbaket och lättvispad grädde. Och som grädden på moset testade jag att göra några kolaflarn som brinken tipsat om. Så det enda jag bakade nu var kolaflarnen, och det var ingen ansträngning … Continued

0

No-bake morotskaka med lime & kokos

Någon mer än jag som verkligen gillar raw-bakelser? Nötter, kokos och bra dadlar är ju supergott så vad kan gå fel? Plus att du har en bakelse på typ 20 minuter. Hepp! Okej det kan bli för sött för min smak men då kompenserar jag med rejält mycket lime och citron. Frostingen är busenkel, endast … Continued

0

Frasiga smördegspaket med hasselnötskräm.

Restfesten fortsätter här hemma. Vissa dagar vill jag bara ha något att baka, vissa dagar vill jag bara ha något smarrigt att äta, vissa dagar bakar jag för att jag är sugen på att fota. Och ibland måste jag baka för att det är fullt i frysen av matvaror som håller på att passera bäst … Continued

2

Semmelrulltårta? Japp du hörde rätt!

Semmelrulltårta – Ljuvliga semlor på nolltid.

0

Hjortronfyllda smördegspaket.

Frasiga härliga smördegspaket fyllda med hjortron, hasselnötter och mandel. Mums! Superduper enkla och vrålgoda såklart! En rejäl efterrätt som passa fint med valijglass eller grädde. Du kan byta ut sylten mot bär eller annan sylt. Du ta vad du har helt enkelt.

0

Semmelgrottor?

Jag älskar ju semlor, det är ingen nyhet. Men härom dagen fick jag en snilleblixt och bakade semmelgrottor med min yngste son. Spröd kardemummamördeg, mandelmassa med en gnutta punsch och lättvispad grädde. Vad kan gå fel? Semmelgrottor känns som rätt namn tror jag, grottsemlor låter lite för grovt va? Det blir alltid väldigt hysteriskt kring … Continued

0

Vi bakar småkakor!

Som vi älskar småkakor här hemma! Jag lovar att dela fler recept med er under våren. Jag har ju alldeles för få recept på småkakor här med tanke på att det är det bästa jag vet! Här har ni ett litet gäng https://saltsomsocker.se/category/recept/smakakor/ Ikväll bakar jag och min yngste hallongrottor. En av hans favoriter, det … Continued

2

Restfestkaka!

Min typ av kaka helt klart! Dels gillar jag att blanda bär, men framförallt gillar jag att inte slänga mat. Jag hittade röda vinbär ifrån vår trädgård, och vildhallon från landet blandat med köpe-blåbär ur vår knökfulla frys. Lycka när jag hittade svartvinbärsbladsocker i en låda.. Det fick också hänga med ner i smeten. Det … Continued

0

Pasta i het tomatsås

Pasta i het tomatsås – en perfekt maträtt för en skral plånbok.

0

Nyårstips!

Jag har samlat lite extra bra nyårsrecept till er, ni hittar dom här https://saltsomsocker.se/category/recept/nyarsrecept/ Jag hoppas ni får ett ljuvligt slut på 2019, jag är extremt glad att få dela mina recept med er här på bloggen. Tack igen för att ni håller mitt flöde levande! TACK!