0

No-bake morotskaka med lime & kokos

Någon mer än jag som verkligen gillar raw-bakelser? Nötter, kokos och bra dadlar är ju supergott så vad kan gå fel? Plus att du har en bakelse på typ 20 minuter. Hepp! Okej det kan bli för sött för min smak men då kompenserar jag med rejält mycket lime och citron. Frostingen är busenkel, endast … Continued

0

Frasiga smördegspaket med hasselnötskräm.

Restfesten fortsätter här hemma. Vissa dagar vill jag bara ha något att baka, vissa dagar vill jag bara ha något smarrigt att äta, vissa dagar bakar jag för att jag är sugen på att fota. Och ibland måste jag baka för att det är fullt i frysen av matvaror som håller på att passera bäst … Continued

2

Semmelrulltårta? Japp du hörde rätt!

Semmelrulltårta – Ljuvliga semlor på nolltid.

0

Hjortronfyllda smördegspaket.

Frasiga härliga smördegspaket fyllda med hjortron, hasselnötter och mandel. Mums! Superduper enkla och vrålgoda såklart! En rejäl efterrätt som passa fint med valijglass eller grädde. Du kan byta ut sylten mot bär eller annan sylt. Du ta vad du har helt enkelt.

0

Semmelgrottor?

Jag älskar ju semlor, det är ingen nyhet. Men härom dagen fick jag en snilleblixt och bakade semmelgrottor med min yngste son. Spröd kardemummamördeg, mandelmassa med en gnutta punsch och lättvispad grädde. Vad kan gå fel? Semmelgrottor känns som rätt namn tror jag, grottsemlor låter lite för grovt va? Det blir alltid väldigt hysteriskt kring … Continued

0

Vi bakar småkakor!

Som vi älskar småkakor här hemma! Jag lovar att dela fler recept med er under våren. Jag har ju alldeles för få recept på småkakor här med tanke på att det är det bästa jag vet! Här har ni ett litet gäng https://saltsomsocker.se/category/recept/smakakor/ Ikväll bakar jag och min yngste hallongrottor. En av hans favoriter, det … Continued

2

Restfestkaka!

Min typ av kaka helt klart! Dels gillar jag att blanda bär, men framförallt gillar jag att inte slänga mat. Jag hittade röda vinbär ifrån vår trädgård, och vildhallon från landet blandat med köpe-blåbär ur vår knökfulla frys. Lycka när jag hittade svartvinbärsbladsocker i en låda.. Det fick också hänga med ner i smeten. Det … Continued

0

Pasta i het tomatsås

Pasta i het tomatsås – en perfekt maträtt för en skral plånbok.

0

Nyårstips!

Jag har samlat lite extra bra nyårsrecept till er, ni hittar dom här https://saltsomsocker.se/category/recept/nyarsrecept/ Jag hoppas ni får ett ljuvligt slut på 2019, jag är extremt glad att få dela mina recept med er här på bloggen. Tack igen för att ni håller mitt flöde levande! TACK!

0

Glöggkokta päron med mascarponekräm och pistagenötter

Glöggkokta päron är verkligen så gott och ihop med syrlig mascarponekräm blir det ännu godare. En liten men väldigt god dessert, receptet är beräknat till åtta små desserter med funkar fint att servera till fyra men då med ett helt päron per person. Päronen funkar även fint som tillbehör på ostbrickan om du inte är … Continued

2

Rawbollar med lakrits & citron

När sötsuget kickar in och godis förrådet ekar tomt då slänger jag ihop dessa på 10 minuter och bara ”mölar” i soffan. Dadlar har vi alltid hemma då vi har en lätt besatthet för bacondadlar.. nötter finns för det mesta och det går ju att mixa i vilka nötter som helst jag lovar! Även frön … Continued

0

äppelcarpaccio med gräddädel, gula russin och pistage.

Magiskt fräsch förrätt på ljuvliga äpplen. Sötma, syra, sälta, crunch ja den har allt. Och busenkel såklart! Förrätter skall gå fort som attans tycker jag. Dock äter jag gärna en dubbel portion som lunch. Vrålgott! När jag väl ”sätter” en rätt efter mina smaklökar fäller jag ofta en tår och grymtar när jag äter! Borde … Continued

0

Minipavlova med passionscurd

En perfekt nyårsdessert och den går att förbereda flera dagar innan vilket är perfekt då många har flera rätter att styra med på nyår. Marängen håller i minst en vecka i en tätsluten burk. Och passionscurden håller lika länge i kyl. Så det enda som behöver göras är att vispa grädde och montera strax innan … Continued

0

Pepparkaks rocky road

Julig rocky road! Släng i lite pepparkakor så är julen räddad. Barnsligt gott och så enkelt att göra julbordets godaste godis. Snackisen garanterat!

0

pepparkaka med kanelfrosting och kanderade nötter.

Juligaste kakan på bloggen tror jag? Supersmarrig och de kanderade nötterna gör verkligen det där lilla extra med sitt crunch och lite flingsalt. Kontraster i smaker är livet! Lingonen i kakan gör den väldigt saftig och den håller sig några dagar i kylen. Spritsa den dagen innan om du har tidspress och garnera med nötterna … Continued

0

Guldchia med extra allt!

En julig chia med saffran, kardemumma och kanel. Toppa gärna med jordnötssmör, supergott och du blir garanterat mätt och lite lyckligare. Om du inte är nötallergiker då.. kan bli jobbigt. Gillar ni chiapudding? Jag föredrar min med kokosmjölk eller kokosgrädde, vill ha den krämig utan att den känns slemmig. Huuua vad äckligt det lät, sorry! … Continued

5

Pepparkaksdeg – ett måste inför julen.

Pepparkaksdeg – ett måste inför julen.

0

Saffranskaka med extra allt.

Tänk att det redan är Lucia? Vart tog tiden vägen? Här kommer en saftig saffranskaka toppad med dulche leche, grädde och syrliga lingon. Vilken magisk kombination. Helt omöjligt att bara ta en bit, omöjligt! Så om jag bara får baka en kaka till jul så blir det nog den här? Varför jag nu bara skulle … Continued

9
Image not found

Tiden läker trots allt.

Jag är på  samma plats som för tre år sedan, på ljuvliga Koh Lanta. Imorse pratade jag från hjärtat med min man, vi fick hela 15 minuter helt själva efter frukosten. Jag fick lust att sätta ord på hur det var sist vi var här, hur min hets kring maten var då jämfört med nu. Sist … Continued

0

Vit rocky road

Vit rocky road med extra allt, polka, pistage, citron, rostad kokos och gula russin. Samt en nypa flingsalt såklart! Kan låta lite knas i smaker men NEJ bara så gott! Jag som inte ens gillar polka annars. Vrålgott och omöjligt att bara ta en bit, men vem har sagt att man bara får ta en? … Continued