Brownie, Choklad

Brownie med vispad pannacotta på hallon & svarta vinbär.

0 röster

Seg härlig brownie med en len vispad pannacotta på hallon och svarta vinbär, toppad med frystorkade hallon. Kan det vara något att sätta tänderna i? Nästa vecka fyller min äldste son 9år, jag tror nog det får bli en sån här då. Han älskar ju allt som är rosa och hjärtan så det blir ju perfekt, han borde väntat två dagar med att komma ut så han hade fötts på alla-hjärtansdag. (eller han borde väntat 3 månader snarare men det tar vi en annan gång)

På min instagram har jag en tävling med emma & malena start idag så in och kika!

Jag minns när en kollega frågade mig förra året hur jag och min man skulle fira? Fira vad då frågade jag.. MEN LINN det är ju alla hjärtans dag idag, har ni inte bokat bord? Han fick en blick tillbaka och fattade ganska snabbt att det inte är en dag jag diggar direkt. Tur vi är olika! Firar ni? Och i så fall hur?

Dessa fina coasters och även kökshandukarna med kaprifoler hittar ni här hos emma & malena https://emmamalena.com/emma-och-malena/em-towel-kaprifol-linen-green.html

Däremot har jag ju två barn som jag älskar över allt annat på denna jord, ja min man med för den delen. Så för att barnen inte skall bli lika cyniska som jag så ler jag bara åt denna dag och spelar med. 🙂 Men visst har mina barn upprepat mina ord högt i affären många gånger när dom ser hjärtkartonger eller annat liknande.. ”En sån här får vi aldrig för mamma säger att det bara är ren skit!” Jag älskar just det med barn, älskar hur rättfram dom är! Deras fingertoppskänsla på att både trycka på sista nerven men att också kunna lätta upp vilken skitdag som helst bara genom att vara precis som dom är. Filterlösa och alldeles (jobbigt) underbara. Så kommer vi fira denna dagen här hemma i år? Jag vet inte, jag duckar så länge barnen inte säger något.

Brownie med vispad bärpannacotta

Seg härlig brownie med en len bärpannacotta på hallon och svarta vinbär, toppad med frystorkade hallon. 
Portioner 10 bitar

Ingredienser

Brownie:

 • 150 g smör
 • 2 dl ljust muscovadosocker 160g
 • 1 dl strösocker 90g
 • 2 st stora ägg 110g
 • 1 1/2 dl Vetemjöl 90g
 • 1 krm flingsalt 3g
 • 1 1/2 dl kakao 60g
 • 1 tsk bakpulver 5g
 • 1 tsk vaniljsocker 5g

Bärpannacotta:

 • 3 st gelatinblad
 • 150 g + 50g bärpuré av hallon & svarta vinbär (mixade och silade)
 • 1 msk strösocker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 3 dl vispgrädde

Garnering:

 • Frystorkade hallon

Du behöver:

 • En hjärt-springform

Instruktioner

Gör så här!

 • Smält smöret i kastrull och låt svalna lite.
 • Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä botten på en springform med bakplåtspapper.
 • Blanda ihop smör, socker och ägg i en bunke. Det behöver inte vispas bara röras ihop.
 • Sikta i de torra ingredienserna i äggsmeten och rör ihop till en jämn smet.
 • Häll smeten i hjärtformen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Den skall kännas lite lös i mitten. Låt svalna i formen och ställ i kylen ca 2 timmar, helst över natten.
 • Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp bär, mixa och sila av i finmaskig sil. Häll ner 150g av purén i kastrullen ihop med grädde, socker, vaniljsocker och låt koka upp. Sjud sen en liten stund, ta av från plattan och rör ner gelatinet. Plasta och ställ i kylen i kylen över natten. Plasta även in det sista 50g av bärpurén och ställ i kylen.

Montering och garnering!

 • Vispa upp pannacottan med elvisp tills du har en jämn men fast kräm. Spritsa den runt kanten på kakan och fyll mitten med bärpuré, garnera med frystorkade hallon.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x