Brownie med vispad bärpannacotta
Seg härlig brownie med en len bärpannacotta på hallon och svarta vinbär, toppad med frystorkade hallon.
Brownie:
- 150 g smör
- 2 dl ljust muscovadosocker 160g
- 1 dl strösocker 90g
- 2 st stora ägg 110g
- 1 1/2 dl Vetemjöl 90g
- 1 krm flingsalt 3g
- 1 1/2 dl kakao 60g
- 1 tsk bakpulver 5g
- 1 tsk vaniljsocker 5g
Bärpannacotta:
- 3 st gelatinblad
- 150 g + 50g bärpuré av hallon & svarta vinbär (mixade och silade)
- 1 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl vispgrädde
Gör så här!
Smält smöret i kastrull och låt svalna lite.
Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä botten på en springform med bakplåtspapper.
Blanda ihop smör, socker och ägg i en bunke. Det behöver inte vispas bara röras ihop.
Sikta i de torra ingredienserna i äggsmeten och rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i hjärtformen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Den skall kännas lite lös i mitten. Låt svalna i formen och ställ i kylen ca 2 timmar, helst över natten.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp bär, mixa och sila av i finmaskig sil. Häll ner 150g av purén i kastrullen ihop med grädde, socker, vaniljsocker och låt koka upp. Sjud sen en liten stund, ta av från plattan och rör ner gelatinet. Plasta och ställ i kylen i kylen över natten. Plasta även in det sista 50g av bärpurén och ställ i kylen.