0

Pumpakaka med brynt smörfrosting.

Jag är barnsligt förtjust i pumpa, helst butternut pumpa. Så tråkigt att vi aldrig testade detta som barn, det känns som jag under ca 30 år gått miste om världens smakupplevelse. Men jag tar igen det med råge nu. Pumpa åker ner i det mesta nu, pumpa soppa blir det varje vecka nu https://saltsomsocker.se/pumpasoppa-med-kokosgradde/ Jag … Continued

0

Brownie med mörk chokladganache

I samarbete med Ankarsrum tog jag fram en seg härlig brownie med en len mörk chokladganache. En riktig dröm för oss chokladälskare. Servera med syrliga bär och en klick grädde, succé garanterat! Självklart skall det strös över lite flingsalt på toppen. Just denna dag när jag skulle fota så var ALLT flingsalt slut, har aldrig … Continued

2

Rispuffstårta med punsch

Redan som barn var jag lite ”udda” med mina smaker, när mina kompisar valde vanilj- och jordgubbsglass så tog jag helst ägglikör och romrussin. Och min favorit godis var dom där punschflaskorna med foliepapper runt. Inte helt normalt kanske men jag behövde definitivt inte dela med mig. Köpte jag salta godis S så köpte jag såklart … Continued

0
Mat

Pumpasoppa med kokosgrädde

Jag är riktigt förtjust i smaken av pumpa, både i matlagning och bakning. Den är söt men full av smak, nästan kryddig. Jag hade ingen mat hemma igår och var super hungrig (som vanligt). Som tur va hade jag pumpapuré kvar från en kaka jag hade bakat i helgen. Så jag kunde slänga ihop en … Continued

0

Pavlova med äpple och björnbär.

En barnsligt god tårta det här! Frasig maräng toppad med syrliga äpplen och björnbär med en chokladgömma för lite extra crunch. Och sen en len lättvispad havregrädde på det. Ljuvligt är bara förnamnet! Tårtan tog jag fram i samarbete med Aito, där jag använt mig av deras havregrädde – ”Aito Oat for Wipping”. https://kaslinkaito.se/produkter/aito-oat-for-whipping/ Det … Continued

0

Ugnsrostad pumpapuré

Pumpapuré som du kan både baka med och slänga i maten! – Perfekt!

0

Äppeltårta med mascarponekräm och rostade hasselnötter

Här har ni hösttårtan deluxe! Fullproppad med kanel och äpplen, en smakkombination jag aldrig tröttnar på. Kanel funkar året runt men det är något extra när hösten kommer, jag vill dra över kanel på det mesta då. Jag har en förkärlek till mascarpone om man drar i lite syra, annars blir det för sött! Tårtan … Continued

0

Saftiga Kanelbullar!

Saftiga kanelbullar!

0

Wallys värmlandskakor

Wallys värmlandskakakor alltså! Min mans mormor Wally, som blev 99år gav mig detta receptet för att jag skulle få dela det i min bakbok. Hon var så full av kärlek till oss och våra barn. Idag var dagen då vi skulle få säga farväl, en begravning för någon man älskar är verkligen tuffa känslor. Helst … Continued

4

Smöriga snurriga bullar med pistage & mandeltosca!

Smöriga snurriga bullar med pistage & mandeltosca!

0

Björnbär & äppelmos till frukost?

Helgen är här och så välkommen men så sjukt många aktiviteter för kidsen, barnkalas, montera Ikea möbler för att få plats med alla bakgrejer, recept som skall skrivas, bakas, fotas och redigeras. Ja listan är lång över vad jag skall hinna, tur att det mesta är kul! Ringde min väninna igår som skall ha barnakalset … Continued

0

Hallon & röda vinbärspannacotta.

En bra pannacotta är väldigt gott! En dålig pannacotta är bedrövligt. Ni vet när den är för stabbig så den dallrar eller är helt fast så den sitter kvar på skeden efter du tagit en tugga. Det är ju en smaksak men för mig är den perfekta pannacottan len och smakrik utan daller. Gelatinet kan … Continued

0

Lemoncurd med passionsfrukt.

Som barn älskade jag rostat bröd med smör och lemoncurd på. Men då var den färdig från butik, och idag kan jag knappt fatta att jag gillade den nu när jag gör egen. Enkelt som attans att slänga ihop och så gott! Är du en käckis så gör du extra och ger bort istället för … Continued

0

Oreotarte med salt kolasås och röda bär

Okej detta är ett bakverk som representerar tre kvinnor. Låt mig förklara. I veckan var jag med i bakpodden som Camilla och Emma som skickligt poddar varje vecka. Vi snackade bland annat om bakom kulisserna från Hela Sverige Bakar. Lyssna här! https://soundcloud.com/user-850773725 Riktigt kul att hänga med dessa asgrymma kvinnor alltså! Jag älskar att träffa … Continued

2

Kardemummasnittar med dinkel & muskotnöt.

Småkakor är det bästa jag vet! Jag älskar framför allt att äta dom. Tårta, bakelser och desserter kan jag hoppa över om jag känner mig mätt eller bara osugen. Men jag tackar aldrig nej till småkakor. Så gott! Spröda snittar med tydlig smak av kardemumma och med en pigg men djup smak av muskotnöten. Dinkel … Continued

0

Rårörda lingon

Jag vill i stort sett ha lingon till all husmanskost, men jag tycker inte det finns någon bra att köpa då dom antingen är för söta eller för mosiga. Så på endast två ingredienser gör du en perfekt ”sylt” till de där köttbullarna eller varför inte till en smarrig Wallenbergare?

0

små engelska scones med kardemumma

Spröda små scones till frukost är ju så gott! Dessa smaksatta med massor av kardemumma, dom påminner om de där så kardemumma skorporna jag åt som barn ihop med en kopp te. Så gott! Vi har en ny rutin här hemma, vilket är så mysigt! På kvällarna gör vi en rejäl kanna med te och … Continued

0

Galette men karamelliserade nektariner.

Jag dog pajdöden alltså, den här blev så otroligt god! Ni vet när varje tugga är lika njutbar och det enda negativa är att den tar slut. SÅ GOD! För att förhöja smaken tillsatte jag lite mörk rom i karameliseringen av nektarinerna, det blev riktigt bra och doften i köket var gudomlig! Servera lite ljummen … Continued

0

Jordgubbar doppade i ruby choklad med extra allt.

Har ni testat ruby chokladen ännu? Den blev trendig för något år sedan, jag har haft den ett tag men liksom inte fastnat för smaken direkt? I min smak är den för söt. Så jag ville hitta något som kan passa ihop, för att lyfta chokladens smak. Jag doppade för ett tag sen jordgubbsglassar i … Continued

0

Dubbel pavlova med jordgubbscurd.

I samarbete med Ankarsrum tog jag fram detta ljuvliga recept, det är ju så barnsligt gott med maräng och jordgubbar! Tänk er en frasig maräng som fylls med en len jordgubbscurd för att sen toppas med söt lättvispad grädde. Tårtan är enkel att göra och alla delar går att förbereda flera dagar innan. En riktigt … Continued