1

Chokladtårta med porter, brynt smörkräm och kaffekola!

Portertårta borde den kanske heta? Här har ni ett typiskt ”Linn bak”. Så här ser det ut.. Suget efter äggost blir för stort, så jag svänger ihop det. Får en väldans massa vätska över efter den är klar. Då bakar jag mammabröd på vätskan, alltså bagebröd som innehåller Porter. Såklart får jag porter över från … Continued

0

Cupcakes med rabarber

Cupcakes med rabarberkompott och vaniljfrosting.

0

Chokladbollar med hallon

Chokladbollar med frystorkade hallon är så gott! Syrligt men fortfarande med en tydlig chokladbollssmak. Elis och jag fick ett ryck igår kväll och svängde ihop lite olika sorters chokladbollar. Mitt bidrag blev alltså hallon med kaffe från Johan & Nyström, nämligen en bärig Guji från Etiopien. Mitt absoluta favorit kaffe med tydligt bäriga toner. Ni … Continued

0

Japanska pannkakor!

Japanska pannkakor, ja enligt min kompis Ewa i alla fall! Hon kallar dom ”Fluffy japanese pancakes” men dom kan även kallas för ricottapannkakor. Fluffigaste pannkakor jag stött på, och smeten alltså! Vilken fluffig dröm. Tack för receptet kompis! Jag använder en glasskopa från Camilla Hamid när jag häller i smeten i pannan, då blir dom … Continued

3

Kladdkaka med kardemumma, brynt smör och blåbär!

Kladdkaka med kardemumma, brynt smör och en frosting på blåbär och mascarpone. Ja det här är kladdkakan som slog alla andra kladdisar med hästlängder. Vilken smak! Och den fick gotta sig i kylen ett dygn så den blev så där härligt seg och god! Jag fodrade formen med kokos, enkelt och gott som tusan! Tog … Continued

0

Vaniljbullar!

Eller kanske solskensbullar? Oavsett namn så är dom så goda och riktigt enkla att göra! Barnen fick pimpa dom med godis. Och du varken har tid eller lust att göra vaniljkräm så kan du ju fylla dom med sylt, äppelmos, dulche eller jag kom på något nytt! Men lova att dela med dig till mig … Continued

0

Hallon & rabarber GT med rosépeppar!

Hallon & rabarber GT med rosépeppar – syrlig, söt och lite bitter.

0

Koriandersill med chili.

En sill signerad min man som är besatt av koriander. Lyckligtvis är vi det båda två! Sälta, syra och hetta när den är som bäst! Gillar du koriander så testa den här, supergott på ett knäckebröd eller till småpotatis med lite smör. Det börjar bli fullt på påskbordet nu men det är ju det jag … Continued

0

Frasigt smördegsflarn med sparris och färskostskräm

Frasigt smördegsflarn med sparris och färskostskräm – perfekt till påsk -perfekt till när du vill!

0

Påskdesserten blir chokladpudding såklart!

Chokladpudding med lättvispad grädde och passionsfruktstryffel

0

Kletsillar! Rom & västerbottensost!

Gud vad jag älskar ”kletsill”, lika delar sås är väl ett bra motto i livet. Här får ni inte bara en god sill utan två godingar. Romsill är en personlig favorit, jag tror det var första sillen jag smakade ute på Öa som barn. Då åt jag sill med ägg, nu helst med knäckemacka eller … Continued

4

Rosa picklade ägg.

Rosa ägg, alltså hur läckert blev inte det här? Och sen överraskningsmomentet när man skall skära upp äggen för att se hur färgen blev. Som ett Kinderägg ! En väldigt skön känsla när jag såg den skarpa färgen! Då de är picklade så har äggen en lite syrlig ton i vitan men dom är fortfarande … Continued

0

Morotskaka med ny kostym.

Okej barnen fick byta kostym på morotskakan! Och dessa färgglada påskägg var så goda! Smarties tror jag det var? Olika smak på dom olika färgerna, vi röstade fram orange som vinnare! Här har ni morotskakan med dulche https://saltsomsocker.se/morotskaka-med-dulchekram-till-pask/

0

Fänkålssill med en gnutta lakrits

Fänkålssill med en gnutta lakrits – en sill du inte visste att du behöver.

0

Chokladpudding med punschkräm och passionsfruktstryffel

Jag har allltid älskat chokladpudding, men då har jag köpt den färdig ifrån kyldisken. Jag lovar er att den här slår Jackys chokladpudding med hästlängder! Choklad, passion och punsch är riktigt fint ihop. En len dessert där jag väljer att inte tillsätta ett crunch, jag vill ha den precis exakt så här! Bara lättvispad grädde … Continued

0

Raw morotsbollar..

Okej här kommer en liten genväg, ett recept som blev till när jag gjorde raw morotskaka sist. Så jag tog en liten del av den smeten, rullade dom till supersmå bollar, det rekommenderar jag inte för det var jättetråkigt efter två bollar, haha! Sen rullade jag dom i kokos. Och efter det åt jag upp … Continued

0

Mango & havtornssmoothie

Snabbare smoothie får ni nog leta efter, så enkel och så god! Barnen svepte dom i ett nafs. Så här har du ett perfekt mellis i dessa stanna hemma tider med familjen. Hur går de för er hemma nu? Här går barnen fortfarande i skolan, men vi är ju egentligen bara hemma nu all övrig … Continued

0

Kokospannacotta med limemarinerad ananas

Eller skall vi kalla den för Pina Colada dessert? Oavsett namn så blev den så sjukt god, ni vet när man slickar skålen och sen kommer på att man blir stirrad på.. Fräsch men samtidigt ett djup i smaken från kokosen. Just dessa små glas har lock, så jag gjorde pannacottan dagen innan och skruvade … Continued

0

Morotskaka med dulchekräm?!

Saftig morotskaka med pistage och mandelflagor, toppad med en len dulchekräm och vackra påskägg. Jag hittade vrålgoda chokladägg i en liten engelsk butik i antikhallarna här i Göteborg. Gick loss där kan jag erkänna, ordentligt också! Men men goda påskägg är fasen inte lätt att få tag i så jag njuter av dessa helt klart.. … Continued