Ugnsbakad gröt med bär & choklad är en favoritfrukost. Du kan absolut skippa chokladen på toppen om du vill ha den 100% ”nyttig”. Personligen vill jag ha lite sött till frukost, helst skulle jag vilja börja varje dag med småkakor.
Mina dagar är oftast full rulle från att jag går upp så att ha en form bakad gröt i kylen är perfekt. Annars hoppar jag ofta över frukosten och sen går jag runt som en zoombie fram till lunch. Plus att jag rensar skafferiet framåt kvällen. Men här har du en smarrig mannagrynspudding som är OTROLIGT god!
Du kan absolut mosa i banan om du har bananer som börjar krypa ut av sig själva!
Bakad gröt med bär & choklad
Ingredienser
Bakad gröt med bär & choklad
Gröt
- 1 stort ägg
- 5 dl mandelmjölk vanlig mjölk funkar fint det med
- 2 msk honung eller lönnsirap
- 4 dl glutenfria havregryn
- ½ dl kokosflingor
- 1 tsk malen kanel
- 2 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk nymalen kardemumma
- 1 tsk salt
- Lite kokosolja eller smör att smörja formen med
Garnering
- 1 näve hallon
- 1 näve blåbär
- 1 dl hackad mandel nötter & frön funkar lika fint
- Chokladknappar
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft ( 200 vanlig), smörj en ugnsform med kokosolja eller smör.
- Vispa ihop ägg med honung och mandelmjölken lite lätt i en bunke. Rör ner alla ingredienser och rör ihop. Tryck ner hallon och blåbär, strö över hackad mandel.
- Grädda i ca 20 – 25 minuter tills gröten fått lite färg, strössla över chokladen när du tagit ut den ur ugnen.
- Servera med kall mandelmjölk.
Hej!
Hur många portioner blir det av den ugnsbakade gröten? Är ensam å undrar vad jag gör med resten isf!
Hej!
Ca 4-6 portioner, du kan absolut halvera receptet. Hoppas det smakar! Linn