Go Back

Bakad gröt med bär & choklad

Ingredienser

Bakad gröt med bär & choklad

    Gröt

    • 1 stort ägg
    • 5 dl mandelmjölk vanlig mjölk funkar fint det med
    • 2 msk honung eller lönnsirap
    • 4 dl glutenfria havregryn
    • ½ dl kokosflingor
    • 1 tsk malen kanel
    • 2 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
    • ½ tsk nymalen kardemumma
    • 1 tsk salt
    • Lite kokosolja eller smör att smörja formen med

    Garnering

    • 1 näve hallon
    • 1 näve blåbär
    • 1 dl hackad mandel nötter & frön funkar lika fint
    • Chokladknappar

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 180 grader varmluft ( 200 vanlig), smörj en ugnsform med kokosolja eller smör.
    • Vispa ihop ägg med honung och mandelmjölken lite lätt i en bunke. Rör ner alla ingredienser och rör ihop. Tryck ner hallon och blåbär, strö över hackad mandel.
    • Grädda i ca 20 – 25 minuter tills gröten fått lite färg, strössla över chokladen när du tagit ut den ur ugnen.
    • Servera med kall mandelmjölk.