Bakad gröt med bär & choklad
Bakad gröt med bär & choklad
Gröt
- 1 stort ägg
- 5 dl mandelmjölk vanlig mjölk funkar fint det med
- 2 msk honung eller lönnsirap
- 4 dl glutenfria havregryn
- ½ dl kokosflingor
- 1 tsk malen kanel
- 2 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk nymalen kardemumma
- 1 tsk salt
- Lite kokosolja eller smör att smörja formen med
Garnering
- 1 näve hallon
- 1 näve blåbär
- 1 dl hackad mandel nötter & frön funkar lika fint
- Chokladknappar
Gör så här!
Sätt ugnen på 180 grader varmluft ( 200 vanlig), smörj en ugnsform med kokosolja eller smör.
Vispa ihop ägg med honung och mandelmjölken lite lätt i en bunke. Rör ner alla ingredienser och rör ihop. Tryck ner hallon och blåbär, strö över hackad mandel.
Grädda i ca 20 – 25 minuter tills gröten fått lite färg, strössla över chokladen när du tagit ut den ur ugnen.
Servera med kall mandelmjölk.