Chocolate chip cookies med fudge fick en miljon poäng när jag bjöd kollegorna på dom. ”Det här va fan den godaste jävla kaka jag ätit! – Katja. Bästa betyget!
Seg men ändå lite frasiga kanter, mörk choklad och sen segmjuk fudge, toppad med flingsalt. Herrejösses vilken jäkla cookie det blev!
Jag bakade endast med rårörsocker för det var helt enkelt det jag hade hemma just då. Normalt brukar jag köra på brun farin eller ljust muscovadosocker med lite strösocker. Men som vanligt vill jag uppmana till att baka med det ni har hemma, så länge grunden är som receptet. Byta ut strösocker mot en annan sort, ta dinkelmjöl eller byt ut chokladen. Varför inte? Älskar restfest! Här hittar du choklad cookies med kaffekross.
Chocolate chip cookies med fudge
Ingredienser
- Receptet ger ca 20 kakor.
Cookies
- 175 g rumsvarmt smör
- 2 dl rårörsocker, 180g (alt. 1 dl strösocker + 3/4 dl ljus muscovadosocker)
- 1 rums tempererat ägg
- 3 dl vetemjöl 180g
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 150 g mörka chokladknappar eller hackad
- 1 påse karamell fudge 85g (Odense)
- Flingsalt och chokladknappar till garnering efter gräddning.
Instruktioner
Gör så här!
- Klä två plåtar med bakplåtspapper.
- Hacka chokladen grovt, om du inte har chokladknappar såklart. Jag använder helst både och.
- Häll ner mjöl, bikarbonat och salt i en bunke, rör ihop.
- Vispa rumsvarmt smör med rårörsocker och vaniljsocker tills smeten är fluffig. Vispa ner ägget. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop med en slickepott. Vänd till sist ner choklad och fudge.
- Sätt in degen i kylen minst 20 minuter.
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft (200 vanlig)
- Har du en glasskopa (mosskopa) modell mindre så är det perfekt att änvända för att få lika stora kakor. Jag brukar dock väga upp 40g st och rullar sen degen till jämna bollar.
- Grädda i ca 10 – 12 minuter, tills kanterna har fått lite färg. Dra på flingsalt och lägg på några chokladknappar. Låt svalna en stund på plåten innan du flyttar dom.