Go Back

Chocolate chip cookies med fudge

Ingredienser

  • Receptet ger ca 20 kakor.

Cookies

  • 175 g rumsvarmt smör
  • 2 dl rårörsocker, 180g (alt. 1 dl strösocker + 3/4 dl ljus muscovadosocker)
  • 1 rums tempererat ägg
  • 3 dl vetemjöl 180g
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g mörka chokladknappar eller hackad
  • 1 påse karamell fudge 85g (Odense)
  • Flingsalt och chokladknappar till garnering efter gräddning.

Instruktioner

Gör så här!

  • Klä två plåtar med bakplåtspapper.
  • Hacka chokladen grovt, om du inte har chokladknappar såklart. Jag använder helst både och.
  • Häll ner mjöl, bikarbonat och salt i en bunke, rör ihop.
  • Vispa rumsvarmt smör med rårörsocker och vaniljsocker tills smeten är fluffig. Vispa ner ägget. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop med en slickepott. Vänd till sist ner choklad och fudge.
  • Sätt in degen i kylen minst 20 minuter.
  • Sätt ugnen på 180 grader varmluft (200 vanlig)
  • Har du en glasskopa (mosskopa) modell mindre så är det perfekt att änvända för att få lika stora kakor. Jag brukar dock väga upp 40g st och rullar sen degen till jämna bollar.
  • Grädda i ca 10 – 12 minuter, tills kanterna har fått lite färg. Dra på flingsalt och lägg på några chokladknappar. Låt svalna en stund på plåten innan du flyttar dom.