Tropisk chiapudding med mango & passion är en perfekt frukost eller mellanmål till hela familjen. Syrlig och full av energi, jag kämpar för att få i mig frukost så det här brukar rädda min dag. Jag tränar tidigt på morgonen och det blir väldigt mycket lättare när jag fått i mig en smarrig pudding helt klart!
Jag slänger ihop den på kvällen och sen tackar jag mig själv när jag vaknar, eller så glömmer jag den i kylen och surar resten av dagen det är 50/50 ungefär! Visst är det så att när du har den godaste matlådan då är den fasen kvar hemma i kylskåpet och hånar dig.
Mangopulver finns i välsorterade hälsokostbutiker, men det funkar även utan såklart!
Tropisk chiapudding med mango & passion
Ingredienser
Chiapudding
- 250 g kokosmjölk
- 250 g kokosgrädde
- 4 msk chiafrön
- 1 msk mangopulver går att utesluta
- 3 st passionsfrukter
- 225 g fryst mango 1 paket
- 3 msk kokosflingor
Garnering
- Rostade kokosflakes
- En liten bit passionsfrukts skiva
Instruktioner
Gör så här!
- Blanda mango och passionsfrukt i en skål, ställ åt sidan. Vispa kokosmjölk och grädde slät i en bunke, tillsätt chiafrön, kokosflingor och mangopulver. Ta fram 6 glas och varva chiasmeten med mango och passion. Ställ i kylen över natten eller förbered någon timma innan servering.
- Toppa med mango, passion och kokosflakes. Servera och njut!
Tips!
- Nu finns det fryst passionsfrukt i butikerna som funkar fin fint att ha till din chia!