I samarbete med Dansukker tog jag fram den här ljuvliga desserten.
Hasselback med päron, äpple & tosca! Den godingen här måste ni testa, det är så löjligt gott med tosca. Jag har penslat med Dansukkers Ljusa sirap för att få till det där lilla extra, en grym smakhöjare. Att jag serverar dubbelt upp med både glass och vaniljsås, men det är sen gammalt. Så mycket smak och ljuvlig konsistens.
Jag har fått mersmak för att testa att göra ”hasselback” på olika frukter. Kommer väl gå bananaz som vanligt.
Hasselback med äpple, päron och tosca.
Ingredienser
Hasselback med äpple, päron och tosca.
Hasselback
- 2 – 3 äpplen
- 2 – 3 päron
- 50 g smör
- ½ dl Dansukker Ljus Sirap
Tosca
- 50 g smör
- ¾ dl Dansukker Brun Farin
- ½ dl Dansukker Ljus Sirap
- 1 msk kanel malen
- 1 msk vetemjöl
- 1 ½ msk mjölk
- 150 g blandade nötter hasselnötter, pistagenötter och kokosflingor, lika delar
- 2 rejäla nypor flingsalt
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en ugnsform med bakplåtspapper.
- Skala och dela frukten. Skiva halvorna men var försiktigt så du inte skär helt igenom. Smält smör och sirap i en kastrull. Lägg ut de skivade halvorna i ugnsformen, pensla på sirapsblandningen och grädda i 20 minuter. Öppna och pensla på igen efter 10 minuter.
- Hacka nötterna grovt och blanda med kokosflingor. Smält smör, sirap och brunt farin i en kastrull. Dra av från värmen och blanda i mjöl och mjölk. Tillsätt nötblandningen och salt, rör om. Klicka ut tosca i formen och grädda igen i ca 10-15 minuter till. Låt svalna innan du serverar då blir toscan så där seg och härlig.
- Servera med vaniljsås och vaniljglass för varför välja en när du kan få båda?