Go Back

Hasselback med äpple, päron och tosca.

Portioner 17

Ingredienser

Hasselback med äpple, päron och tosca.

    Hasselback

    • 2 – 3 äpplen
    • 2 – 3 päron
    • 50 g smör
    • ½ dl Dansukker Ljus Sirap

    Tosca

    • 50 g smör
    • ¾ dl Dansukker Brun Farin
    • ½ dl Dansukker Ljus Sirap
    • 1 msk kanel malen
    • 1 msk vetemjöl
    • 1 ½ msk mjölk
    • 150 g blandade nötter hasselnötter, pistagenötter och kokosflingor, lika delar
    • 2 rejäla nypor flingsalt

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en ugnsform med bakplåtspapper.
    • Skala och dela frukten. Skiva halvorna men var försiktigt så du inte skär helt igenom. Smält smör och sirap i en kastrull. Lägg ut de skivade halvorna i ugnsformen, pensla på sirapsblandningen och grädda i 20 minuter. Öppna och pensla på igen efter 10 minuter.
    • Hacka nötterna grovt och blanda med kokosflingor. Smält smör, sirap och brunt farin i en kastrull. Dra av från värmen och blanda i mjöl och mjölk. Tillsätt nötblandningen och salt, rör om. Klicka ut tosca i formen och grädda igen i ca 10-15 minuter till. Låt svalna innan du serverar då blir toscan så där seg och härlig.
    • Servera med vaniljsås och vaniljglass för varför välja en när du kan få båda?