Lingonpannacotta
leche på toppen för extra piff. Super enkelt att svänga ihop.
Ingredienser
Pannacotta
- 2 gelatinblad
- 5 dl vispgrädde 500g
- 1-2 tsk vaniljpasta eller 1 msk vaniljsocker
- 2 dl tinade frysta lingon ca 150g
- 3/4 dl strösocker
- ½ lime bara juicen
Garnering
- Pepparkakor
- Tinade lingon
- ½-1 dl dulche leche
Instruktioner
Gör så här!
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädde, vanilj, socker och lingon i en kastrull. Låt sjuda ca 3 minuter och tillsätt limejuicen. Mixa smeten slät med stavmixer och sila ner i en ren bunke, rör ner gelatinbladen tills du har en jämn kräm. Låt svalna något innan du häller över krämen i glas eller skålar. Låt stå i kylen i minst 2 timmar för att stelna. Garnera med dulche leche, lingon och pepparkakor. Njut!