Gurksorbet med basilika & mynta

0 röster

Gurksorbet med basilika & mynta

Gurksorbet med basilika & mynta

Ingredienser

Gurksorbet med basilika & mynta

  • 2 ½ dl mjölk 250 g
  • 4 dl gurkjuice 400g ca 1 ½ -2 st hela gurkor med skal på
  • 2 dl strösocker 180g
  • 120 g flytande glukos
  • 4 st gelatinblad
  • 50 g limejuice
  • ½ näve myntablad
  • ½ näve basilika
  • 40 g baby spenat

Till servering:

  • Krossade havrekakor
  • Färska blomblad

Instruktioner

  • Lägg gelatinet i kallt vatten. Värm upp mjölk, glukos, limejuice och socker i en kastrull, sjud tills sockret lösts upp. Det kan verka som det skär sig men den går ihop när du mixat den. Mixa i gelatinet med stavmixer, ställ åt sidan och låt svalna helt.
    Skölj av gurkan och mixa till en massa i en separat bunke, sila av i en finmasking sil. Mixa i gurkjuice, spenat, basilika och mynta i mjölksmeten.
    Kör smeten i glassmaskin tills du har en len härlig sorbet. Smula rejält med havrekakor på ett fat, skeda på en rejäl skopa sorbet och garnera med mynta, basilika, dill och blomblad. Njut!

Författare: Carina Nilsson