Gurksorbet med basilika & mynta
Ingredienser
Gurksorbet med basilika & mynta
- 2 ½ dl mjölk 250 g
- 4 dl gurkjuice 400g ca 1 ½ -2 st hela gurkor med skal på
- 2 dl strösocker 180g
- 120 g flytande glukos
- 4 st gelatinblad
- 50 g limejuice
- ½ näve myntablad
- ½ näve basilika
- 40 g baby spenat
Till servering:
- Krossade havrekakor
- Färska blomblad
Instruktioner
- Lägg gelatinet i kallt vatten. Värm upp mjölk, glukos, limejuice och socker i en kastrull, sjud tills sockret lösts upp. Det kan verka som det skär sig men den går ihop när du mixat den. Mixa i gelatinet med stavmixer, ställ åt sidan och låt svalna helt. Skölj av gurkan och mixa till en massa i en separat bunke, sila av i en finmasking sil. Mixa i gurkjuice, spenat, basilika och mynta i mjölksmeten. Kör smeten i glassmaskin tills du har en len härlig sorbet. Smula rejält med havrekakor på ett fat, skeda på en rejäl skopa sorbet och garnera med mynta, basilika, dill och blomblad. Njut!