Klassiska kolasnittar
Ingredienser
- 110 g rumsvarmt smör
- 1 dl ljust muscovadosocker 80g
- 1 st äggula 20g
- 1/2 dl ljus sirap ca 70g
- 3 1/4 dl vetemjöl 190g
- 2/3 tsk bikarbonat 4g
- 1 nypa salt
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Vispa rumsvarmt smör, socker, äggula och sirap fluffigt i en bunke.
- Blanda mjöl, salt och bikarbonat och rör ihop allt till en deg.
- Dela degen i två - tre delar och rulla ut till längder som sen plattas till på plåten. Vill du ha ett mönster så tryck till med en gaffel.
- Grädda ca 10 - 12 minuter i mitten av ugnen, de skall bli härligt gyllenbruna. Skär längderna på tvären när de fortfarande är varma och låt sen svalna på galler.
Tips!
- Om du vill ha ett sjyst crumble till dessert eller som garnering på tårta så ta 1/3 av degen och bara grädda som smulor. Även supergott med glass!