Brownie med mörk chokladganache
chokladälskare. Servera med syrliga bär och en klick grädde, succé garanterat!
Ingredienser
Brownie:
- 150 g smör
- 2 dl ljust muscovadosocker 160g
- 1 dl strösocker 90g
- 2 st stora ägg 110g
- 1 1/2 dl Vetemjöl 90g
- 1 krm flingsalt 3g
- 1 1/2 dl kakao 60g
- 1 tsk bakpulver 5g
- 1 tsk vaniljsocker 5g
Chokladganche:
- 300 g hackad mörk choklad
- 3 dl vispgrädde 40% 300g
- 1 msk honung
Garnering:
- Färska bär efter säsong
Instruktioner
Gör så här!
- Smält smöret i kastrull och låt svalna lite.
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä botten på en springform med bakplåtspapper.
- Blanda ihop smör, socker och ägg i en bunke. Det behöver inte vispas bara röras ihop.
- Sikta i de torra ingredienserna i äggsmeten och rör ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 22 minuter. Den skall kännas lite lös i mitten. Låt svalna i formen och ställ sedan i kylen ca 2 timmar, eller över natten.
- Hacka chokladen och lägg i en bunke, koka upp grädden. Häll grädde och honung över chokladen, rör med slickepott tills du har en jämn ganache. Gör den helst dagen innan och låt stå i rumstemperatur över natten, ställer du den i kylen så stelnar den.
- Skär din brownie i 8-10 bitar och lägg på ett fat.
- Välj en favorit tyll och lägg i spritspåsen. Har du ingen tyll så klipp av toppen på spritspåsen med ett snett snitt. Häll i chokladganachen i spritspåsen.
- Spritsa ut ganaché över varje bit i valfritt mönster, garnera med färska bär.
Tips!
- Garnera med lite flingsalt över, så gott! Lättvispad grädde passar perfekt till den mäktiga chokladen.