Mandelsmassa med dulce de leche är otroligt god, krämig och lyxig. Funkar lika bra i en semla som fyllning till en tårta eller på pannkakor med grädde.
Testa min semmelkladdkaka med mandelswirl och byt ut mandelmassan mot den här, kommer bli kanongott! Kolla även in dessa ljuvliga semlor.
Mandelmassa med dulce de leche
Ingredienser
Ingredienser
- 200 g mandel med skal
- 1 ½ dl florsocker
- 1 äggvita
- Ca 4 msk dulce de leche
- 2 nypor flingsalt
Instruktioner
Gör så här!
- Rosta mandeln i ugnen på 200 grader. Låt svalna och mixa mandeln fint, tillsätt florsocker, mixa igen. Släng ner äggvitan och mixa till en jämn massa. Tillsätt salt och dulce, rör om med en slickepott, ta en sked i taget då den kan bli lite lös. Häll i massan i en spritspåse.