Eller skall vi kalla den för Pina Colada dessert? Oavsett namn så blev den så sjukt god, ni vet när man slickar skålen och sen kommer på att man blir stirrad på.. Fräsch men samtidigt ett djup i smaken från kokosen.
Just dessa små glas har lock, så jag gjorde pannacottan dagen innan och skruvade på locket och ställde in i kylen till servering. Och vill du höja desserten ännu lite mer så dra på en skvätt rom eller Malibu på ananasen!
En perfekt påskdessert tycker jag! Jag har många olika silikonformar hemma så jag brukar alltid hälla lite av pannacottan i en sjysst form och frysa in till garnering.
Kokospannacotta med limemarinerad ananas
Ingredienser
Kokospannacotta
- 2 st gelatinblad
- 2 1/2 dl kokosgrädde eller kokosmjölk garant
- 3 dl vispgrädde
- ¾ dl strösocker
- ½-1 lime juice
Limemarinerad ananas
- ¼ färsk ananas
- 1 lime rivet skal och juice
- ½ näve hackad mynta
Garnering
- Rostad kokos
- Myntablad
Instruktioner
Gör så här!
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Koka upp grädde, kokosgrädde och socker i en kastrull. Låt sjuda ca 3 minuter och tillsätt limejuicen. Mixa smeten slät med stavmixer och sila ner i en ren bunke, rör ner gelatinbladen tills du har en jämn kräm. Låt svalna något innan du häller över krämen i glas eller skålar. Låt stå i kylen i minst 2 timmar för att stelna. Har du någon liten silikonform så häll upp lite pannacotta i sex stycken och frys in till garnering. (se bild)Hacka ananas och mynta. Blanda ananas och mynta med limejuice och rivet limeskal, låt dra en stund.Rosta under tiden kokos i en torr men varm stekpanna. Var försiktig det går fort mot slutet.Garnera pannacottan med ananas och dra över lite rostad kokos och eventuellt en "pannacottapuck" från frysen.
Tips!
- Dra på lite god rom på ananasen eller varför inte lite Malibulikör? Vrålgott jag lovar!