Kokospannacotta med limemarinerad ananas
Kokospannacotta med limemarinerad ananas
Kokospannacotta
- 2 st gelatinblad
- 2 1/2 dl kokosgrädde eller kokosmjölk garant
- 3 dl vispgrädde
- ¾ dl strösocker
- ½-1 lime juice
Limemarinerad ananas
- ¼ färsk ananas
- 1 lime rivet skal och juice
- ½ näve hackad mynta
Gör så här!
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Koka upp grädde, kokosgrädde och socker i en kastrull. Låt sjuda ca 3 minuter och tillsätt limejuicen. Mixa smeten slät med stavmixer och sila ner i en ren bunke, rör ner gelatinbladen tills du har en jämn kräm. Låt svalna något innan du häller över krämen i glas eller skålar. Låt stå i kylen i minst 2 timmar för att stelna. Har du någon liten silikonform så häll upp lite pannacotta i sex stycken och frys in till garnering. (se bild)Hacka ananas och mynta. Blanda ananas och mynta med limejuice och rivet limeskal, låt dra en stund.Rosta under tiden kokos i en torr men varm stekpanna. Var försiktig det går fort mot slutet.Garnera pannacottan med ananas och dra över lite rostad kokos och eventuellt en "pannacottapuck" från frysen.