Skriv ut
Antal/Portioner 6 glas

Ingredienser

Kokospannacotta

  • 2 st gelatinblad
  • 2 1/2 dl kokosgrädde eller kokosmjölk garant
  • 3 dl vispgrädde
  • ¾ dl strösocker
  • ½-1 lime juice

Limemarinerad ananas

  • ¼ färsk ananas
  • 1 lime rivet skal och juice
  • ½ näve hackad mynta

Garnering

  • Rostad kokos
  • Myntablad

Instruktioner

Gör så här!

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Koka upp grädde, kokosgrädde och socker i en kastrull. Låt sjuda ca 3 minuter och tillsätt limejuicen. Mixa smeten slät med stavmixer och sila ner i en ren bunke, rör ner gelatinbladen tills du har en jämn kräm. Låt svalna något innan du häller över krämen i glas eller skålar. Låt stå i kylen i minst 2 timmar för att stelna. Har du någon liten silikonform så häll upp lite pannacotta i sex stycken och frys in till garnering. (se bild)
    Hacka ananas och mynta. Blanda ananas och mynta med limejuice och rivet limeskal, låt dra en stund.
    Rosta under tiden kokos i en torr men varm stekpanna. Var försiktig det går fort mot slutet.
    Garnera pannacottan med ananas och dra över lite rostad kokos och eventuellt en "pannacottapuck" från frysen.

Tips!

  • Dra på lite god rom på ananasen eller varför inte lite Malibulikör? Vrålgott jag lovar!