Minns ni min smarriga browniepizza med pistagekräm? Här är en fräschare variant med bärgrädde som är överöst med färska bär. Choklad och bär är ju en klassiker och den här gör dig inte besviken.
Jag använde blåbärspulver i grädden för det var det jag hade hemma helt enkelt och det blev så gott! Har du inte något bärpulver så funkar bara lättvispad grädde minst lika fint! Och frysta bär går minst lika bra!
Browniepizza kommer det bli mycket av i sommar, barnen älskar den. Och så nice att dom kan få dekorera och toppa den som dom vill.
Men oj jag måste ju göra små minipizzor kom jag på, tänk vad fint att servera så alla får göra sin egen pizza vid bordet. Och som man kan frysa och plocka fram när man äntligen får ha gäster hemma igen. Okej måste testa ASAP! Tjing!
Browniepizza med bärgrädde
Ingredienser
Browniepizza med bärgrädde
Ingredienser:
- 150 g mörk choklad gärna chokladknappar + lite till topping
- 150 g smör
- 1/2 dl kakao
- 1,5 dl strösocker
- 1 dl farinsocker eller muscovadosocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- 3 st ägg
Topping:
- 3 dl lättvispad grädde
- 1 msk strösocker
- Ca 3 msk valfritt bärpulver jag hade blåbärspulver
Garnering
- Färska bär
- Mynta
- chokladknappar
Instruktioner
Gör så här!
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft och klä en springform (ca 26cm) med bakplåtspapper. Sätt på lite vatten i en kastrull till ett vattenbad. Lägg i smör, hackad choklad och kakao i en värmetålig bunke, ställ bunken på vattenbadet, låt smälta och rör ihop.
- Blanda socker med mjöl och salt i en bunke, häll ner chokladsmeten och rör ihop. Rör i ett ägg i taget till du har en jämn smet. Häll ner smeten i formen (eller bred ut på en plåt med bakplåtspapper), strö över lite hackad choklad eller chokladknappar.
- Grädda i ugnen ca 20 minuter, den skall dallra lite i mitten men vara fast i kanten. Låt svalna och ställ i kylen minst 2 timmar innan du garnerar, men den blir bäst efter en natt i kylen. Vispa ihop din bärgrädde till lättvispad. Bred ut grädden på din browniepizza och garnera med färska bär, chokladknappar och mynta.