Blåbärscurd med citron är så gott! Krämig, len och alldeles perfekt blåbärscurd som passar lika bra i en tårta som på den rostade frukostmackan. Det jag gillar med curd är att det är både syrligt och sött på samma gång. Den är fräsch men också en textur jag verkligen älskar och det är tack vare smöret. Tänk på att använda ”vanliga” blåbär och inte amerikanska stora.
Blåbärscurden är helt utan gelatin, så ha tålamod när den skall tjockna över vattenbad för den får en perfekt konsistens när den väl är klar. Jag har gjort sticky buns med blåbär ni snart får recept på och en ”bulltårta”. Men curden fick bli fyllning till ett par ljuvliga blåbärsbullar. Fluffiga, lätta och så goda! Recept kommer i veckan, jag lovar!
Blåbärscurd
Ingredienser
Blåbärscurd
- 225 g blåbär 1 paket frysta funkar fint
- 1 citron finrivet skal och juice
- 2 st ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 50 g smör i kuber
Instruktioner
Gör så här!
- Koka upp blåbär på medelvärme och låt puttra i några minuter, mosa ner blåbären genom en finmaskig sil i en bunke så du får bort allt skal. Vispa ner socker, ägg, citronjuice och citronskal i bunken och ställ över ett vattenbad. Rör eller vispa hela tiden tills krämen har tjocknat, det tar ca 10 minuter. Ställ av och rör ner smöret, rör tills smöret smält helt och du har en glansig blåbärscurd. Häll ner i två rena glasburkar, förvara i kylen så håller den i ca 3 veckor.