Aprikos med het fetaost och pistagenötter är en sidosallad du kan äta som den är eller till grillat kanske? Sist jag gjorde den åt jag den ihop med en melonsallad och varmrökt lax. Äter du bara salladen är den till två personer, annars till fyra om den mer är ett tillbehör.
Jag är besatt av sommarsallader, frukt och ost gifter sig så fint ihop och det finns ingen hejd på hur du blandar och mixar din sallad. Just den här kombon med nötter på toppen blev så där perfekt att du inte vill dela med dig.. ALLS!
Aprikos med fetaost och pistagenötter
Ingredienser
Aprikos med het fetaost och pistage
- 4 port
Ingredienser
- Ca 10-15 st färska aprikoser
- 1 pkt fetaost 150g
- 3 msk olivolja
- 2 msk citronjuice eller vitvinsvinäger
- 1 tsk chiliflakes
- Några nypor flingsalt
- 1 dl hackade pistagenötter
Instruktioner
Gör så här!
- Skölj och kärna ur aprikoserna, dela i klyftor. Placera ut frukten på ett fat och smula över fetaosten. Ringla över olja och citronjuice, strö över chiliflakes, salt och pistagenötter. Servera och njut!