Vita vinbärsmarmelad med ingefära och citron blev ju hur gott som helst! Vi åt den så fort den svalnat med en stark ost och kex. Drömgott!
Jag hade vita vinbär som var preciiiis på gränsen till övermogna så det blev till att gå ut runt 22 på kvällen bland västkustens alla jäkla mygg, rensa dom och göra marmelad ASAP. Jag hade citron och ingefära i kylen så det fick åka ner i uppkoket. Så enkelt att göra och löjligt gott. Så nu kör vi den på allt, rostad macka med smör. Ostar och kex. Färskost och knäckebröd till en kopp te. Ni fattar det funkar till det mesta!
Vita vinbärsmarmelad med ingefära och citron
Ingredienser
Vita vinbärsmarmelad med ingefära och citron
Marmelad
- 1 Liter vita vinbär ca 500g
- ½ dl vatten
- 1 EKO citron bara skalet
- 4 cm färsk ingefära
- 3 ½ dl strösocker 315g
Instruktioner
Gör så här!
- Rensa vinbären, skölj och skrubba citronen, skär bort det gula av skalet i små remsor. Skala ingefäran och dela i tre bitar. Koka upp vinbär, citronskal och ingefära, låt koka på medelvärme i ca 10 minuter. Skumma av och tillsätt sockret, låt puttra i ca 15 minuter till. Skumma av under tiden. Plocka ur ingefäran men låt gärna citronskalet vara kvar. Häll upp i rengjorda glasburkar och förvara i kylen.
Supergod. Njuter.
Det gläder mig 😉 Linn