Frukost, Övrigt

Rabarberkompott med jordgubbar.

0 röster

Jag fick lite rabarberbitar över från en ljuvlig paj jag gjorde, den får ni snart recept på.. Så då gjorde jag en smarrig kompott med lite jordgubbar som Nils hade tjatat till sig såklart. Resultatet blev vrålgott och fick pryda morgongröten i några dagar. Självklart kan du ha den som fyllning till tårta, fylla ”hallongrottor” med, ja det finns inga begränsningar bara se till att ha lite fantasi! Men glöm inte det bästa… ta lite kompott i ett glas och bara häll på lite kall osvipad grädde och njut! NJUT!

Rabarberkompott med jordgubbar

De ”fula” bitarna som var för gröna blev en grymt god kompott ihop med lite jordgubbar. 
Måltid Fest
Total tid 20 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser

  • 200 g skuren rabarber
  • 100 g jordgubbar (frysta funkar fint)
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 st citronjuice & zest
  • 2 drag med svartpepparkvarnen

Instruktioner

  • Skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar, dela jordgubbarna och häll ner allt i en kastrull. Tillsätt socker, vanilj, citronjuice & zest. 
  • Låt puttra ca 5-10 minuter, dra över lite svartpeppar och ställ av från värmen. Det skall inte bli mosigt utan behåll texturen i rabarbern, den skall vara pigg och syrlig i smaken.  Täck med plast och låt stå tills den svalnat. Fyll upp i en ren glasburk och servera till vaniljglass? 

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x