Desserter, Påsk

Passionsfruktspannacotta med limemarinerad fruktsallad – perfekt till påsk!

0 röster
Närbild på en pannacotta i ett glas med fruktsallad och grädde på.

Fräschare dessert får du leta efter! Passionsfruktspannacotta (långt ord) med limemarinerad fruktsallad är en perfekt efterrätt på påsk, då jag vet att man tenderar till att bli ganska så mätt efter all påskmat. Visst är en syrlig, krämig pannacotta perfekt då? Den här är väldigt krämig i konsistensen, len och härlig. Inget daller här inte..

Frukten kan du ju variera efter säsong och vad kyl/skafferi och frys erbjuder. Jag ÄLSKAR physalis, dom är sura men så goda! Bor jag på hotell köper jag alltid minst en ask och käkar medan jag jobbar i sängen. Det har liksom blivit en ritual, innan Covid reste jag mycket i jobbet så det blev en del askar kan jag lova. Jag är inte superförtjust i att garnera med dom, lika lite som med citronmeliss om jag skall vara ärlig men det blev fint att skära i mindre bitar.

Oftast vill jag balansera upp syran men något sött eller kanske salt, men här höjer jag det med syrlig frukt och lite limejuice. Det blir liksom bara ännu bättre. och ännu fräschare. Tar du lite lättvispad grädde till så bryter det fint!

Man vill bara dyka ner och ta en rejäl sked len och syrlig pannacotta.

Du kan förbereda din pannacotta dagen innan, ja även några dagar faktiskt. Bara vänta med att lägga på frukten tills innan servering.

Passionsfruktspannacotta med limemarinerad fruktsallad.

Ingredienser

Passionsfruktspannacotta med limemarinerad fruktsallad.

  • 4 små pannacotta i glas

Pannacotta

  • 150 g fryst passionsfrukt i kuber
  • 2 msk limesaft
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 1/4 st gelatinblad

Fruktsallad

  • mango
  • passionsfrukt
  • hallon
  • physalis
  • Saften från ½ lime

Ev, lättvispad grädde

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Lägg gelatinblad i kallt vatten. Koka upp passionsfrukt med limesaft och strösocker. Häll i grädde i kastrullen och låt koka under konstant omrörning i ca 3 minuter på medelvärme. Sila av smeten ner i en bunke, krama ur gelatinet och rör ut i smeten. Låt svalna lite innan du häller upp i glasen. Ställ i kylen minst 2 timmar. Har du en ”knäcktratt” så är den perfekt att hälla upp din pannacotta med för att slippa spill.
    • Skär frukten i mindre bitar och häll på lite pressad limejuice.
    • Garnera din pannacotta med fruktsallad. Och om du som jag gillar lättvispad grädde till ALLT ja släng på lite då!

    Författare: Linn Utbult

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x
    ()
    x