Wow vilka fina smaker den här desserten har. Många gånger väljer jag stora smakkontraster men just den här är mer klassisk med jordgubb och krispig vanilj. Botten är mixade vaniljdrömmar med lite citron då jag vill få upp syran lite i denna söta cheesecake. Grädde är ju valfritt men jag älskar verkligen grädde så det var självklart för min del! ÄLSKAR! Det går lika fint att bara garnera med färska jordgubbar.
No-bake jordgubbscheesecake
Ingredienser
Drömbotten
- 20 st vaniljdrömmar 150g
- 25 g smält smör
- 1 st rivet citronskal
- 1 msk citronsaft
Jordgubbscheesecake
- 3 st gelatinblad
- 1 dl vispgrädde 100g
- 300 g naturell färskost
- 1 dl jordgubbspuré 100g
- 1 dl florsocker 60
Garnering
- 3 dl Vispgrädde 300g
- 1/2 ask färska jordgubbar
- färska blommor
Instruktioner
Botten, gör så här!
- Mixa drömmarna i matberedaren tills det blir ett mjöl och tillsätt det smälta smöret lite i taget. Häll i rivet citronskal samt saft och mixa ihop tills du har en smulig med formbar massa.
- Fördela massan i valfri silikonform, tryck ut jämt med fingrarna men inte för hårt då blir bottnen lite kompakt.
Cheesecake, gör så här!
- Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i ca 10 minuter. Jorgubbspuré: Antingen så kokar du upp frysta jordgubbar och mixar till en puré och silar av eller bara mixa färska jordgubbar och sila av. Låt svalna i kyl.
- Vispa ihop grädde och färskost med elvisp, tills du har en luftig och ganska fast smet. Häll i jordgubbspurén och vispa ihop. Smält gelatinet försiktigt i en kastrull och häll ner i smeten samtidigt som du vispar. Sikta i florsockret och vänd om med slickepott tills du har en jämn smet. Häll i smeten i en spritspåse.
- Fyll silikonformarna med smeten till bredden på formen och stryk slätt över med en palett. Tänk på att slå formen mot bänken för att unvika luftbubblor. Ställ i kylen eller frysen.
Garnering
- Ploppa ut bakelserna ur formarna och spritsa på vispad grädde och garnera med skivade jordgubbar.
Tips!
- Är bakelserna svåra att få ur formen kan det vara bra att frysa dom en stund innan du skall ploppa ur dom. Skall du gör en tårta istället så använd en fodrad springform ca 23 cm.