Mat

Burrata med solmogna tomater & nektariner.

0 röster

Mums på burrata! Detta är räddningen när jag beställer mat i södra Europa, det blir alltid gott. Okej ibland går dom loss krämig balsamvinäger över, inte så gott, inte så gott alls! Perfekt till tapasbordet, eller varför inte till midsommargrillen.

Men nu fräschar jag upp den med solmogna tomater och nektarin. Oslagbar kombo, jag gillar också hur olika det kan smaka beroende på mognaden i frukten. Men här fördrar jag att nektarinen är åt det mogna hållet!

Burrata med nektarin & tomat

Linn + burrata = sant! Krämig, len ost och så god med tomat. Piggade till den med lite nektariner med. Perfekt på tapasbordet!
Total tid 5 minuter

Ingredienser

  • 1 st burrata ost
  • 1 st solmogen tomat
  • 1 st nektarin, mogen
  • 2 msk bra olivolja
  • flingsalt och svartpeppar efter smak snåla inte
  • ca 1 msk pressad citron
  • ca 1 msk flytande honung
  • färsk basilika och blomblad till garnering

Instruktioner

  • Placera osten i mitten på en skål. Låt den bli lätt rumstempererad. 
  • Skiva tomaten utan stjärnhuset i smala klyftor, upprepa med nektarinen. Placera tomaten och nektarinen runt osten, ringla olivolja, honung och citron över. Dra över svartpeppar och flingsalt, placera ut basilika och blomblad. 

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x