Mums på burrata! Detta är räddningen när jag beställer mat i södra Europa, det blir alltid gott. Okej ibland går dom loss krämig balsamvinäger över, inte så gott, inte så gott alls! Perfekt till tapasbordet, eller varför inte till midsommargrillen.
![](https://saltsomsocker.se/app/uploads/sites/9/2019/06/IMG_0965-kopia-saltsomsocker-1024x683.jpg)
Men nu fräschar jag upp den med solmogna tomater och nektarin. Oslagbar kombo, jag gillar också hur olika det kan smaka beroende på mognaden i frukten. Men här fördrar jag att nektarinen är åt det mogna hållet!
Burrata med nektarin & tomat
Ingredienser
- 1 st burrata ost
- 1 st solmogen tomat
- 1 st nektarin, mogen
- 2 msk bra olivolja
- flingsalt och svartpeppar efter smak snåla inte
- ca 1 msk pressad citron
- ca 1 msk flytande honung
- färsk basilika och blomblad till garnering
Instruktioner
- Placera osten i mitten på en skål. Låt den bli lätt rumstempererad.
- Skiva tomaten utan stjärnhuset i smala klyftor, upprepa med nektarinen. Placera tomaten och nektarinen runt osten, ringla olivolja, honung och citron över. Dra över svartpeppar och flingsalt, placera ut basilika och blomblad.