Mat

Burrata med solmogna tomater & nektariner.

Mums på burrata! Detta är räddningen när jag beställer mat i södra Europa, det blir alltid gott. Okej ibland går dom loss krämig balsamvinäger över, inte så gott, inte så gott alls! Perfekt till tapasbordet, eller varför inte till midsommargrillen.

Men nu fräschar jag upp den med solmogna tomater och nektarin. Oslagbar kombo, jag gillar också hur olika det kan smaka beroende på mognaden i frukten. Men här fördrar jag att nektarinen är åt det mogna hållet!

Total tid 5 minuter

Ingredienser

  • 1 st burrata ost
  • 1 st solmogen tomat
  • 1 st nektarin, mogen
  • 2 msk bra olivolja
  • flingsalt och svartpeppar efter smak snåla inte
  • ca 1 msk pressad citron
  • ca 1 msk flytande honung
  • färsk basilika och blomblad till garnering

Instruktioner

  • Placera osten i mitten på en skål. Låt den bli lätt rumstempererad. 
  • Skiva tomaten utan stjärnhuset i smala klyftor, upprepa med nektarinen. Placera tomaten och nektarinen runt osten, ringla olivolja, honung och citron över. Dra över svartpeppar och flingsalt, placera ut basilika och blomblad. 

Kommentera