Godis, Choklad, Julgodis

Dadelbräck med jordnötter & choklad

0 röster
Hur gott? Spana in kletet..

Dadelbräck med jordnötter och choklad är något jag ALLTID har i frysen. Jag älskar kombinationen av söta dadlar, salta nötter och mörk choklad. Självklart med flingsalt på, det får inte bara bli sött. Eller jag gillar inte när det blir för sött, är du en riktig sockergris ja då kör du utan!

Fyll upp frysen med ljuvliga dadelbräck!

Perfekt snacks när du vill fylla på med snabb energi eller när du bara vill trycka i dig något gott helt enkelt. Du kan variera i oändlighet, har du inga jordnötter kan du byta ut mot andra nötter eller frön? Jordnötssmör kan bytas ut mot vilket nötsmör som helst. Tänk pistagekräm till, gud va gott!

Just det jag har öst på lite rostade sesamfrön också, varför inte? Nästa gång blir det även lite tahini. MUMMA! Här har du en anna go liten rawbite jag gärna har på gottebordet på jul.

Dadelbräck med jordnötter & choklad.

Ingredienser

Ingredienser

  • 20 st urkärnade dadlar
  • ca 1 dl jordnötssmör
  • 1 1/2 dl salta jordnötter
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 150 g mörk choklad hackad eller pellets (ca 100 skall smältas, resten sparas till ”fejktemperering”)
  • Flingsalt & Sesamfrön att garnera med

Instruktioner

Gör så här

  • Skär en skåra och kärna ur dadlarna. Placera ut dadlarna på ett bakplåtspapper med inkråmet uppåt, lägg tätt ihop tills du har en rektangulär form. Bred ut jordnötssmör över, strössla på jordnötter och rostade sesamfrön.
  • Smält chokladen (100g) i en bunke över ett vattenbad, när chokladen smält ställ åt sidan. Rör ner resterande 50g choklad och rör om med slickepott tills allt återigen smält helt. Bred ut chokladen och täck även sidorna. Strö över sesamfrön och flingsalt. Inte snåla!
  • Ställ in i frysen i minst en timma men gärna längre. Ta ut och skär i rediga bitar, ät upp på direkten eller frys in bitarna i en tätslutande burk.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x