Dadelbräck med jordnötter & choklad.
Ingredienser
- 20 st urkärnade dadlar
- ca 1 dl jordnötssmör
- 1 1/2 dl salta jordnötter
- 2 msk rostade sesamfrön
- 150 g mörk choklad hackad eller pellets (ca 100 skall smältas, resten sparas till ”fejktemperering”)
- Flingsalt & Sesamfrön att garnera med
Gör så här
Skär en skåra och kärna ur dadlarna. Placera ut dadlarna på ett bakplåtspapper med inkråmet uppåt, lägg tätt ihop tills du har en rektangulär form. Bred ut jordnötssmör över, strössla på jordnötter och rostade sesamfrön.
Smält chokladen (100g) i en bunke över ett vattenbad, när chokladen smält ställ åt sidan. Rör ner resterande 50g choklad och rör om med slickepott tills allt återigen smält helt. Bred ut chokladen och täck även sidorna. Strö över sesamfrön och flingsalt. Inte snåla!
Ställ in i frysen i minst en timma men gärna längre. Ta ut och skär i rediga bitar, ät upp på direkten eller frys in bitarna i en tätslutande burk.